Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europska komisija
  • 29.11.2017. 18:00

Brži internet za 18 milijuna stanovnika u selima?

Svega 40% seoskih kućanstava u EU ima dobar pristup internetu. Europska komisija želi to promijeniti.

Foto: geralt / Pixabay
  • 346
  • 38
  • 0

Europska komisija je pokrenula projekt "The European Broadband Competence Offices Network", koji će se baviti unapređivanjem internet veze u ruralnim područjima. Naime, pet točaka plana ima za cilj popraviti situaciju u ovom segmentu, jer svega 40% seoskih kućanstava ima dobar pristup internetu.

"Svi stanovnici Europske unije trebali bi imati korist od interneta brzog protoka. To ipak u ruralnim područjima nije slučaj, jer su manje privlačna investitorima. Zbog toga ćemo u ovoj sferi podržati 18 milijuna stanovnika sela do 2020. godine", stoji u zajedničkom priopćenju.

Pet točaka za razvoj interneta na selu

Alati koji će biti spremni sredinom sljedeće godine ubrzat će ovaj proces i olakšati investicije. Ideja je da sela ostanu održiva i snažna, kao i da se smanji pritisak s gradova. Paket je zasnovan na pet točaka, od čega je prva bila pokretanje samog projekta (BCOs). Na osnovu njega će se prikupljati podaci i povezivati svi činitelji važni za ovu temu.

Druga točka je raspoređivanje misija, koje će činiti stručnjaci iz Komisije, po državama i regijama koje imaju slab internet. Pružat će se tehnička podrška i utvrđivati financijski i administrativni problemi, do lipnja 2018. godine.

Istovremeno će se definirati i zajednička metodologija, do travnja sljedeće godine. Ona će se koristiti za planiranje, izvještavanje i praćenje investicija. Do istog termina će se ova tema postaviti i kao prioritetna u okviru investicijskih fondova.

Ožujak 2018. godine će donijeti vodič, koji će pomoći lokalnim samoupravama u ovom zadatku.

Foto: geralt / Pixabay


Izvori

AgPress


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]