Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićna čestitka
  • 25.12.2015. 07:30

Božić je stigao na Agroklub!

Pun stol s nekoliko svijeća, iskrene osmijehe, miris cvijeća, mir u duši u ove blagdanske dane, sretan Božić svima neka svane.

  • 270
  • 249
  • 0

Pun stol s nekoliko svijeća, iskrene osmijehe, miris cvijeća, mir u duši u ove blagdanske dane, sretan Božić svima neka svane. Ovim blagdanskim stihovima želimo svim svojim čitateljima poželjeti najljepše blagdanske dane u obiteljskom okruženju!

Iako za poljoprivrednike nema ni svetka ni petka, neka Vam barem ovaj Božićni dan bude poseban i ispunjen druženjem, sa malo manje obaveza. Obilježite ga uz seoske običaje, tradiciju našeg kraja, uz sve one delicije koje su desetljećima ponos slavonskog, istarskog, zagorskog i dalmatinskog podneblja. Najljepši Božić je Božić na selu, a svi ovi običaji koji nas i danas prate potječu od naših starih koji su ovaj dan gledali potpuno drugim očima.

Darujte djevojkama božićnicu

Na zemlji i od zemlje, sve što se našlo za blagdanskim stolom stvorili su svojim rukama, a mi danas ipak pomalo napuštamo takvu tradiciju. Pa prisjetimo se kako je to bilo nekad.

Mladići su djevojkama često na prvi dan Božića darivali tzv. božićnicu, ukrašenu jabuku. Prvi posjetitelj koji bi posjetio kuću na Božić, tzv. polaznik ili položar, trebao bi biti zdrav, krepak, veseo - što bi domu donijelo sreću, a često su se unaprijed domovi dogovarali o "slučajnom" posjetitelju, da se ne bi izazvalo nesreću.

Ako bi pak na Božić padala kiša, vjerovalo se, da će uroditi sve što se okopava motikom. U tom duhu, obilježimo barem jedan od ovih starih običaja i poželimo kišu, darujmo božićnicu ili posjetimo susjeda sa dobrim namjerama ;)

Sretan Vam Božić!

Tagovi

Božićna čestitka Agroklub Božić 2015 Blagdani Dobre želje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]