Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kolinda Grabar-Kitarović
  • 26.01.2018. 15:48

Bočica vode ne smije biti skuplja od litre mlijeka

Kolinda Grabar-Kitarović kaže da problem s cijenom mlijeka treba riješiti kroz mjere tržišnog poticanja, te da se više oslanjamo na vlastite snage na tržištu i na kvalitetu nego na državne subvencije.

Foto: Facebook/Kolinda Grabar Kitarović, Arhiva Agrokluba
  • 1.961
  • 361
  • 0

Predstavnici OPG-ova Krapinsko-zagorske županije sastali su se predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a neke od tema bile su korekcija cijene mlijeka koja u zemljama Europske unije raste, ali ne i u Hrvatskoj, programi rurlanog razvoja te izmjena kriterija za prijave na mjere tih programa.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se posebno osvrnula na proizvodnju mlijeka, dodajući kako se ne smije dogoditi da bočica vode bude skuplja od litre mlijeka. Pozvala je da se na tome poradi, ponajprije kroz mjere tržišnog poticanja, te da se više oslanjamo na vlastite snage na tržištu i na kvalitetu nego na državne subvencije.

Vodu pijemo - mlijeko prolijevamo?

Dobrim je ocijenila to što je poljoprivrednicima u prvom planu iskorištavanje financijskih sredstava iz EU fondova.

"Zalažem se za decentralizaciju, da se što više toga prebaci na županije i što više iskoriste mogućnosti EU fondova. Vaša lokalna i regionalna samouprava uvijek zna više o potrebama koje postoje u vašim krajevima nego što to može znati netko u Zagrebu. Smatram da je korisno za Ministarstvo poljoprivrede i za vas osobno da ste danas svi ovdje i da ste imali prigodu porazgovarati s našim poljoprivrednicima", rekla je hrvatska predsjednica.

Ukloniti birokratske barijere

Istaknula je da kontakt između državne administracije i poljoprivrednika mora biti neprekidan te da se moraju ukloniti birokratske barijere na određenim razinama ministarstava.

"Državna administracija zaista mora biti na korist građana i servis građana, i nadam se da ćemo ići u tom pravcu i u području porezne politike i svih drugih mjera koje bi trebale biti poticajne, a ne represivne", ocijenila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Pronaći nišu za zdrave hrvatske proizvode

Zadovoljna je što se upoznala s problemima Hrvatskog zagorja te vjeruje da će takav dijalog voditi i u drugim dijelovima Hrvatske.

"Vjerujem da ćete i vi i ministar Tolušić i vlada učiniti sve kako bismo ne samo što je moguće bolje iskorištavali sredstva iz EU fondova, nego i kako bismo radili na tome da Hrvatska doista pronađe svoju nišu za kvalitetne, zdrave hrvatske proizvode", rekla je hrvatska predsjednica te dodala da će Hrvatska novu šansu dobiti prilikom našeg predsjedanja Europskom unijom, to jest Vijećem 2020. godine.

Foto: Facebook/Kolinda Grabar Kitarović, Arhiva Agrokluba


Tagovi

Kolinda Grabar-Kitarović Cijena mlijeka OPG Krapinsko-zagorska županija Program ruralnog razvoja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]