Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hittner
  • 12.09.2013.

Bjelovarski Hittner će izvoziti traktore u Rusiju

Bjelovarska tvrtka Hittner mjesečno će isporučivati 100 poljoprivrednih i šumarskih traktora te opremu za komunalne djelatnosti, a ruski partner, tvrtka Agat, će kasnije uložiti kapital u proizvodnju i transfer tehnologije

  • 728
  • 75
  • 0

Bjelovarska tvrtka Hittner, članica Klastera poljomehanizacije, i ruski Agat u srijedu su u Bjelovaru sklopili ugovor o suradnji i izvozu poljoprivredne mehanizacije u Rusiju.

Rusi žele najmanje 100 traktora mjesečno, a količine planiraju utrostručiti. Stjepan Hittner, direktor i vlasnik Hittnera, i Vladimir Korytov, direktor Agata, dogovorili su da će bjelovarska tvrtka mjesečno isporučivati 100 poljoprivrednih i šumarskih traktora te opremu za komunalne djelatnosti, ali i da će Agat kasnije uložiti kapital u proizvodnju i transfer tehnologije. Uhodavanjem suradnje Agat planira uvoziti 350 traktora mjesečno. U pogonima u bjelovarskoj industrijskoj zoni Hittner zapošljava 90 radnika. S njima radi i uči 70 srednjoškolaca strojarskih i mehaničarskih struka.

"Imamo veliku šansu probiti se na rusko tržište i dobiti pristup vrhunskoj tehnologiji kojom bismo poboljšali i razvili proizvodnju u našim pogonima. Osim poljoprivredne mehanizacije, Agat proizvodi dijelove i za avioindustriju, na primjer za MIG-ove", rekao je Hittner prilikom potpisivanja ugovora, kako navodi tportal.

Izvoz Bjelovarsko-bilogorske županije u Rusiju godišnje iznosi oko 1.378 milijuna dolara što je svega 1,1 posto izvoza te županije. Vrijednost uvoza iz Rusije je samo 274,4 tisuće dolara ili 0,16 posto uvoza u županiju.

Važno je napomenuti kako jedan manji traktor u Hittneru stoji gotovo 20 tisuća dolara.


Tagovi

Hittner Agat Bjelovar Vladimir Korytov Izvoz Kapital


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.