Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ARKOD
  • 29.10.2014. 14:30

Bez ARKOD-a nema potpora iz EU fondova

Upis u ARKOD je besplatan, a na temelju podataka iz ARKOD-a se ostvaruje i pravo na potpore.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 507
  • 63
  • 0

ARKOD je evidencija uporabe poljoprivrednog zemljišta u digitalnom obliku i sastavni je dio Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava kojim zemlje članice Europske unije zaprimaju, kontroliraju i isplaćuju izravne potpore poljoprivrednicima.

Tako je upis zemljišta u ARKOD osnovni uvjet za ostvarivanje potpore iz EU fondova namijenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju. Upis u ARKOD za poljoprivrednike je besplatan, a obavlja se u regionalnim uredima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

ARKOD parcela je neprekinuta površina poljoprivrednog zemljišta koju obrađuje samo jedno poljoprivredno gospodarstvo, klasificirana obzirom na vrstu uporabe zemljišta. ARKOD parcele cijelog područja Hrvatske mogu se na jednostavan način identificirati i pregledavati putem web aplikacije - ARKOD preglednika koji sadrži i digitalnu ortofoto kartu, digitalni katastarski plan i topološku kartu.

Podatke o svojim parcelama (granice parcela, vrste uporabe, obilježja krajobraza) poljoprivrednici mogu pratiti koristeći svoj MIBPG (Matični identifikacijski broj poljoprivrednog gospodarstva) koji su dobili prilikom upisa u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Brojčani podaci iz ARKOD-a dostupni su svima, a u prilogu članka možete pogledati, primjerice, koja je površina maslinika, oranica ili trajnih nasada koju obrađuju poljoprivredna gospodarstva u Hrvatskoj te koliko njih obrađuje manje od 1 hektara ili više od 1000 hektara poljoprivrednog zemljišta, uz brojne druge informacije na razini županija.

Foto: freedigitalphotos.net


Dokumenti


Tagovi

ARKOD Poljoprivredno zemljište Izravne potpore Poljoprivrednici Ruralni razvoj EU fondovi Poljoprivredna gospodarstva Površine maslinika Trajni nasadi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)