Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Unichem Agro
  • 22.03.2017. 07:30

Besplatna aplikacija pomaže vam isplanirati vrt!

Najteži i najvažniji korak za uspješni uzgoj zdravog, domaćeg i ukusnog povrća je dobar plan vrta. Međunarodna tvrtka Unichem i tvrtka kćer Unichem Agro u Hrvatskoj, predstavlja novu besplatnu web aplikaciju Napravi vrt koja vam u tome može pomoći!

Foto: pressmaster/bigstockphoto.com
  • 38.994
  • 1.694
  • 2

U današnje vrijeme izvor hrane je često upitan, sve češće tražimo domaće povrće. Tako je i svedragocjenije u vlastitom vrtu uzgojeno povrće, osmišljeno prema vlastitom planu, posađeno vlastitim rukama, koje raste i razvija se pred našim budnim očima.

Povrće iz domaćeg samoopskrbnog vrta znači i znatno rasterećenje obiteljskog proračuna te ugodno opuštanje i kretanje na svježem zraku.

Do nacrta za vrt u samo nekoliko klikova

Najteži i najvažniji korak za uspješni uzgoj zdravog, domaćeg i ukusnog povrća je dobar plan vrta, koji uzima u obzir broj potrebnih biljka, udaljenost biljki kod sadnje, plodored, dobre susjede i mješovite usjeve. Od sada će vam ovaj dio biti zabavniji, jer vam međunarodna tvrtka Unichem i tvrtka kćer Unichem Agro u Hrvatskoj predstavljaju novu besplatnu web aplikaciju www.napravivrt.hr po kojoj sve to dobijete u roku od nekoliko minuta. Sve što morate učiniti je popis vašeg omiljenog povrća i začinskog bilja, izmjeriti veličinu vrta, koje ćete posaditi i upisati broj članova vašeg domaćinstva, koji će se iz vrta zdravo prehranjivati. Aplikaciji koja vam u tome može pomoći možete pristupiti OVDJE.

Aplikaciji pristupite putem mobitela, tableta, laptopa, računala

Kako bi se napravio nacrt, morate povjeriti aplikaciji napravivrt.hr:

  • koliko je velik vaš povrtnjak
  • broj osoba u domaćinstvu i
  • koje povrće je vaša omiljena hrana
Podjela vrta u aplikaciji napravivrt.hr

Ovu aplikaciju su pripremili Unichemovi stručnjaci na temelju bogatog iskustva i znanja, kako bi dobru praksu proširili na sve koji bi željeli uspješno uzgajati domaće povrće.

Moj digitalni vrtlarski dnevnik

Web-aplikacija www.napravivrt.hr mjesečno dopunjuje najvažnije informacije, savjete, slike i video, preporučuje ekološke proizvode za njegu i zaštitu, kao i korisne linkove, da ih možete imati uvijek pri ruci. Ali možete pohraniti i sve vaše potrebne informacije o vrtu. Vaš zapis će služiti kao odličan vrtlarski dnevnik, koji će godinama pohranjivati sve relevantne informacije, a koje će vam pomoći do sve većih uspjeha u odgoju domaćeg zdravog povrća.

Sjetveni kalendar

Ključni zadaci upravo za vaš vrt

U kalendaru zadataka ćete naći najbitnije informacije vezane za biljke koje ste odabrali u pripremi nacrta za vrt. Svaki dan će biti izložene one biljke, kojima je taj dan najpovoljniji po sjetvenom kalendaru.

Također možete pregledati i koje povrće možete saditi i koje je već spremno za branje. A klikom na povrće pojavit će se ključne informacije s korisnim savjetima.

Kalendar bilješki

Vrtlarski dnevnik

Vrtlarski dnevnik je zapis onoga što smo uradili na vrtu, uključujući informacije o datumima sjetve ili sadnje, sorte biljki i vremenskih uvjeta. Vođenje dnevnika može poslužiti različitim potrebama, a najbitnije je to, da na njegovoj osnovi bolje planiramo rad u sljedećoj sezoni i da smo pri vrtlarenju bitno uspješniji.

Pomoć aplikacije za uspješnije planiranje vrta

Oni koji već posjeduju zapisnike - dnevnik, mogu vam reći koliko radosti i uspjeha im to donosi. A isto tako i koliko s vremenom imaju i problema. Zapisnike je potrebno zaštititi da informacije nisu izgubljene zbog vlage, da se ne zamrljaju, posebno bilješke s olovkom. A da tih problema nema i da je sve na istom mjestu omogućuje samo web dnevnik na napravivrt.hr. Oni moraju biti pažljivo sređeni, da ne bude problem pronaći informacije koje želite opet provjeriti.

Jednostavno korištenje aplikacije

Sve te brige su nepotrebne, ako se odlučite napraviti vrtlarski dnevnik na napravivrt.hr. Aplikacija može sačuvati veliki broj podataka, koji će vam biti na dohvat ruke uvijek i svuda, gdje se možete povezati s internetom. WEB Vrtlarski dnevnik će pohraniti vaša zapažanja, bilješke, podsjetnike i fotografije. Omogućuje također i priloge bilješki za izabranu biljku, kako bi se olakšao uvid u vaš rad, kako kronološki, tako i tematski.

Korištenje je jednostavno:

  • u kalendaru, odaberite Datum i kliknite na plavi plus koji vam se pokazuje
  • otvorit će se obrazac u kojeg upišete: naslov, opis, odaberete biljke ili više biljaka i po želji dodate fotografiju
  • kliknite Spremi i bilješka je za uvijek sigurno pohranjena u vašem WEB vrtlarskom dnevniku.

Podsjetnici

Osim toga, možete bilježiti zadatke koje ste već učinili, možete urediti i napomene ili podsjetnike, te što vas još čeka. Možete zapisati popis za kupnju, kada planirate sadnju i tako dalje.

Tako ćete otići u vrt uvijek spremni i nećete gubiti dragocjeno vrijeme koje može posvetiti drugim omiljenim stvarima.

Vrtna dijagnostika i stručna podrška

Napravivrt.hr također sadrži enciklopediju opisa povrća, opis svih relevantnih štetnika, bolesti i naravno - rješenja za njih te mnoge druge korisne i zabavne upute i savjete za vrtlarenje. Ako uz sve to još trebate dodatni stručni savjet, stručnjaci agronomi iz Unichema su samo jedan klik daleko. U bilo koje vrijeme im možete pisati, priložiti fotografiju ili skicu mailom i oni će vam pomoći u rješavanju svake dileme u samoopskrbnom vrtu u najkraćem mogućem roku.

Za više informacija savjetujte se sa stručnjacima na tel. 092/194-1694 ili 01/621-3966, Milica Sekulić i Matea Ivček, Unichem Agro stručni savjetnici.

Važno! Novost! Od 28.03.2017. prvih 20 nacrta vrtova biti će nagrađeni Plantella proizvodima.

Foto: pressmaster/bigstockphoto.com


Tagovi

Planiranje vrta Aplikacija Napravi vrt Nacrt Plodored Povrće Plan Dnevnik

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!