Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SDP
  • 06.03.2019. 13:00
  • Ličko-senjska, Otočac

Bernardić: Imamo najbolji tim za pomoć domaćem agraru

Prvi čovjek SDP-a Davor Bernardić, u borbi za naklonost ličkih birača, predstavio je i njihova rješenja za poljoprivredu.

Foto: SDP/sdp.hr
  • 705
  • 151
  • 0

Prije nekoliko dana, gotovo ispod radara, a u borbi za naklonost ličkih birača, SDP je predstavio i njihova rješenja za poljoprivredu. Predsjednik stranke Davor Bernardić tom je prilikom naglasio kako imaju najbolji tim za pomoć domaćem agraru.

Novac od poticaja poljoprivrednici će dobivati u punom iznosu i to na vrijeme, a ne kao dosad, 20 posto manje poticaje sa zakašnjenjem. Kako naši poljoprivrednici ne bi morali odlaziti u Sloveniju, Mađarsku i Italiju po sadnice, sjemenje i gnojivo, snizit ćemo PDV na repro materijal s 13 posto na 5 posto jer i u tom segmentu želimo ravnopravnost s drugima u EU. Ne želimo da naši ljudi plaćaju veći porez za istu stvar. Treća mjera je aktivacija naše zemlje na način da je u zakup prvo dajemo lokalnom stanovništvu.

Osigurat ćemo poštene i jednake kriterije za dodjelu zemlje, a ne da se, kao što je to dosad bio slučaj, zemlja dodjeljuje po principu stranačkih veza. Za male i srednje OPG-ove osigurat ćemo siguran plasman njihovih proizvoda i novi model sustava potpora čime će oni dobiti više novca nego što sada dobivaju. Na kraju, ubrzat ćemo plan navodnjavanja jer za to novca ima, to jamčim", rekao je Bernardić. 

Stranački program za poljoprivredu u Lici predstavili su i članovi SDP-ova Savjeta za poljoprivredu, Dražen Kurečić, Ante Pezo i Marinko Stojić, a nakon press konferencije organiziran je i obilazak tri OPG-a u Ličko-senjskoj županiji.


Tagovi

SDP Davor Bernardić Poljoprivreda Dražen Kurečić Ante Pezo Marinko Stojić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić