Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 02.03.2016. 15:35

Belje i Vupik u gubitku, ali manjem nego prije

Dok su Jamnica, Ledo, Zvijezda i Tisak iz sustava koncerna Agrokor završili s dobiti, Belje i Vupik su prošle godine poslovali s gubitkom, ali manjim nego godinu dana ranije.

Foto: Pixabay
  • 1.279
  • 147
  • 0

Dok su Jamnica, Ledo, Zvijezda i Tisak iz sustava koncerna Agrokor završili s dobiti, Belje i Vupik su prošle godine poslovali s gubitkom, ali manjim nego godinu dana ranije. Pokazuju to i podaci iz njihovih poslovnih izviješća koja su objavljena na Zagrebačkoj burzi.

Tako je Jamnica prošle godine uprihodila 2,85 milijardi kuna, što je povećanje od 60% u odnosu na godinu prije, dok joj je dobit nakon oporezivanja iznosila 277,17 milijuna kuna, što je rast od 33% u odnosu na 2014. godinu.

Ulaganje u razvoj proizvoda

U ovoj tvrtki iz sustava koncerna Agrokor objašnjavaju kako je na rast ukupnih prihoda i rashoda utjecala akvizicija tvrtke Roto dinamica i Agrokor Zagreb Grude, ali ističu i kako su sukladno zahtjevima potrošača i razvojem tržišta slijedili trendove te nastavili s ulaganjem u razvoj novih proizvoda, sukladno dugoročnoj strategiji Grupe.

Ledo je, pak, uprihodio 2,36 milijardi kuna što je više za 13,2% u odnosu na godinu prije dok im je dobit iznosila 316,7 milijuna kuna prije oporezivanja, a što je porast od 82% u odnosu na prethodnu godinu. U svojem komentaru Uprava navodi kako je to rezultat rada na optimizaciji poslovnih procesa s naglaskom na proizvodnju i nabavu, ostvarivanje sinergija unutar Grupe, ali i sustavnog upravljanja troškovima kao i prodajnih te marketinških aktivnosti.

Belje i Vupik s manjim gubicima

I Zvijezda je poslovala s dobiti, prema konsolidiranom izviješću, od 24,5 milijuna kuna, dok su ukupno uprihodili 923,1 milijun kuna. Ova je tvrtka prošle godine investirala ukupno 11,4 milijuna kuna, a najznačajnija je ulaganje u modernizaciju proizvodnje majoneze kao i projekt CRM.

Belje je prošlu godinu završilo s gubitkom od 62,45 milijuna kuna, što je smanjenje za 66% u odnosu na 2014., a smanjeni su i ukupni rashodi za 19% na 1,74 milijardi kuna. Istovremeno je Vupik završio s gubitkom od 10,8 milijuna kuna, dok je u 2014. godini iznosio 24,4 milijuna kuna. Dok su poslovni prihodi smanjeni na 405,7 milijuna kuna što je rezultat prodaje poljoprivrednih i stočarskih proizvoda, kako se navodi u izvješću, smanjeni su i ukupni rashodi na 421,8 milijuna kuna zbog optimizacije ulaganja u ratarsku, povrtlarsku i stočarsku proizvodnju kao i proizvodnju vina, kako ističu u tvrtki, a prenosi Banka.hr.

U istom se izvješću navodi kako su tijekom prošle godine nastavljena ulaganja u proizvodnju, posebice stočarstku, ratarsku i povrtlarsku s ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta te poboljšanja i održavanja efikasnosti postojećih proizvodnji. Tijekom prošle godine je, također, investirano i u poboljšanje proizvodne linije vina.

Foto: Pixabay


Tagovi

Agrokor Belje Vupik Ledo Jamnica Zvijezda Prihod Rashod Dobit Kuna Grupa Tvrtka Sustav Koncern


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]