Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinogradski puževi
  • 07.06.2018. 12:00

Beč ponovno postaje prijestolnica puževa

Od ožujka do listopada posjetitelji za 19 eura mogu razgledavati polje vinogradskih puževa i saznati više o uzgoju i preradi.

Foto: Andreas Gugumuck
  • 387
  • 24
  • 0

Nekada su puževi u austrijskoj kuhinji bili omiljen specijalitet, a Beč se u 18. stoljeću smatrao apsolutnom prijestolnicom puževa. U samom centru grada iza Petrove crkve nalazila se čak i tržnica puževa, gdje su se mogli kupiti puževi pripremljeni na različite načine.

Inovativni mladi poljoprivrednik iz Beča Andreas Gugumuck ovu je tradiciju ponovo oživio i već nekoliko godina u 10. bečkom okrugu uzgaja vinogradske puževe. Specijaliteti od puževa se pored odabranih vrhunskih restorana koje Gugumuck opskrbljuje mogu konzumirati u i bistrou imanja s pogledom na polje puževa. Domaćin goste pri tom osobno prati tijekom šest sljedova koje poslužuje šef kuhinje, saznajemo iz Inozemnog ureda Grada Beča. 

Od ožujka do listopada posjetitelji mogu razgledavati polje puževa i saznati više o uzgoju i preradi vinogradskih puževa. Razgledanje uzgajališta po osobi košta 19 eura uključujući i kušanje gratiniranih vinskih puževa uz čašu vina ili bezalkoholno piće. A oni koji i se i sami žele iskušati u uzgoju puževa mogu se prijaviti na neki od seminara koje Gugumuck redovito organizira.


Povezana stočna vrsta

Male životinje

Male životinje

Uzgoj malih životinja uobičajeno uključuje uzgoj kunića, golubova, peradi i ptica. Aktivnostima udruga malih životinja upravlja Hrvatski savez udruga uzgajatelja malih životinja... Više [+]

Tagovi

Vinogradski puževi Andreas Gugumuck Uzgoj puževa Beč Prijestolnica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]