Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spajanje Bayera i Monsanta
  • 10.03.2018. 09:00

Bayer prodaje dio poslovanja BASF-u - sve bliže spajanje s Monsantom!

Bayer je u ekskluzivnim razgovorima s kompanijom BASF o prodaji cjelokupnog dijela poslovanja sjemenjem povrća!

Foto: Bigstockphoto/ricochet64
  • 681
  • 90
  • 0

Bayer je u ekskluzivnim razgovorima s kompanijom BASF o prodaji cjelokupnog dijela poslovanja sjemenjem povrća. Ovim, a i drugim povezanim potezima, Bayer je siguran da će ukloniti sve nedoumice i pitanja od strane Europske komisije.

13. listopada 2017. Bayer je dogovorio prodaju određenih dijelova poslovanja kompaniji BASF za 5,9 milijardi eura. Prvi dogovoreni paket je uključivao Bayerov globalni dio poslovanja vezan za aktivnu tvar glufosinat-amonij i povezanu LibertyLink™ tehnologiju za tolerantnost na herbicide, drugim riječima svo sjemenarstvo za ratarske kulture, kao i odgovarajuće područje istraživanja i razvoja. Sjemenarstvo koje se odvaja uključuje globalno poslovanje sjemenom pamuka (isključujući Indiju i Južnu Afriku), uljanom repicom/kanolom u Sjevernoj Americi i Europi, te poslovanje sjemenom soje.

Prema informacijama iz Bayera, sve prodaje i licenciranja su dio procesa uspješnog završetka akvizicije Monsanta, koja je podložna uobičajenim uvjetima zatvaranja, uključujući dobivanje potrebnih regulatornih odobrenja.

Europska komisija je nedavno produžila datum zaključivanja revizije akvizicije Monsanta, na 05. travnja 2018. Bayer blisko surađuje s regulatornim tijelima diljem svijeta kako bi se transakcija uspješno izvršila u drugom tromjesečju 2018.


Tagovi

Monsanto Bayer BASF Prodaja poslovanja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo