Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF Croatia
  • 30.07.2014. 10:00

BASF Stiftung za djecu poplavljenih područja!

Novac će se iskoristiti za obnovu i ponovno opremanje škola i predškolskih ustanova te za pružanje psihološkog i socijalnog savjetovanja djeci.

Foto: www.depositphotos.com, simply
  • 172
  • 11
  • 0

Najgore poplave na Balkanu otkad se bilježe vremenski uvjeti dogodile su se u svibnju 2014. godine. Brojni gradovi i sela bili su poplavljeni, a njihova infrastruktura i zgrade uništeni su vodom i masama mulja. Pogođeno je više od milijun ljudi, od toga oko 500.000 djece.

Kako bi pomogao ublažiti razorne učinke poplava u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, BASF Stiftung pokrenuo je zajednički projekt sa svojim dugogodišnjim partnerom UNICEF-om. BASF Stiftung pridonio je sa 200.000 eura u projektu ukupne vrijednosti 300.000 eura. Novac će se iskoristiti za obnovu i ponovno opremanje škola i predškolskih ustanova. Osim toga, novac će se također koristiti za pružanje psihološkog i socijalnog savjetovanja djeci, kako bi im se pomoglo preboljeti traumatična iskustva.

Christian Schneider, izvršni direktor UNICEF-a u Njemačkoj, navodi da "podrška od BASF Stiftunga pomaže obiteljima na Balkanu da ponovno stanu na svoje noge. Poplave su uništile domove, ostavljajući mnoge obitelji doslovno bez ičega. Ova prirodna katastrofa najteže je pogodila najsiromašnije obitelji. Potpora BASF Stiftunga omogućuje nam da pomognemo djeci i njihovim obiteljima."

"Bili smo dirnuti suosjećanjem zaposlenika BASF-a", kaže Wolfgang Hapke, predsjednik BASF Stiftunga. "Održavali smo bliske kontakte s osobljem BASF-a u regiji i stručnjacima iz međunarodnih organizacija za pomoć kako bismo pratili situaciju na terenu, dobili bolju sliku o onome što su u početku bili nejasni uvjeti te kako bismo bolje procijenili potrebu za pomoći. Cilj našeg zajedničkog projekta s UNICEF-om je osigurati trajnu potporu za djecu, koja su najosjetljiviji članovi društva, u ovim teškim okolnostima."

Dobrotvorna zaklada BASF Stiftung

BASF Stiftung je dobrotvorna zaklada sa sjedištem u Ludwigshafenu u Njemačkoj. Zaklada je posvećena pružanju pomoći u slučaju katastrofa i promicanju međunarodnih projekata koji pridonose dugoročnom poboljšanju uvjeta života socijalno ugroženih osoba, posebno djece i mladih. BASF Stiftung surađuje s nevladinim organizacijama (NGO), a posebice s Ujedinjenim narodima (UN) za provedbu razvojnih projekata diljem svijeta. BASF Stiftung podržava međunarodne razvojne projekte za rješavanje socijalnih izazova kada rješenja temeljena na tržištu nisu dovoljna.

Foto: www.depositphotos.com, simply


Tagovi

BASF BASF Stiftung BiH Hrvatska Srbija Poplavljena područja Uništena sela Prirodna katastrofa Pomoć djeci Dobrotvorna zaklada Christian Schneider Wolfgang Hapke Potpora obiteljima


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.