Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promjena imena
  • 27.12.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Novi Čeminac

Baranjski ratar prelomio - Petar postaje Zlatko

Po uzoru na Darija Juričana s kojim je u kontaktu i s njim planira snimiti i film o događanjima u ovoj općini, poznati baranjski ratar Petar Pranjić uzet će ime općinskog načelnika.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
  • 6.305
  • 490
  • 0

Umjesto Petar, od sljedeće godine zvat će se Zlatko. Kako je i najavio, poznati baranjski ratar i član Odbora za ratarstvo Hrvatske poljoprivredne komore, Petar Pranjić, po uzoru na predsjedničkog kandidata Darija Juričana koji je postao Milan Bandić - mijenja ime u Zlatko Pinjuh. Uzet će, kaže, ime načelnika Općine Čeminac kojemu je ljetos u ured upao Uskok. 

"Postupak je u tijeku, ali prije predaje zahtjeva za promjenom imena moram dobiti potvrdu o nekažnjavanju koja će iz Zagreba stići iza Nove godine", kaže nam Petar Pranjić dodajući da je u kontaktu s Juričanom, koji ga je i potaknuo na odluku. Štoviše, u planu im je napraviti film o događanjima u ovoj baranjskoj općini koja svako malo završi na naslovnicama hrvatskih medija. 

"Obitelj mi malo zamjera, ima i onih koji mi kažu Petre, čestiti, nemoj za sva blaga svijeta da ljudi brkaju pojmove, ali da sam isfrustriran nečinjenjem pravosuđa - jesam. Da čovjek s 242 prijave i dalje može uvoditi nove i nove namete i raditi kako želi. Vjerujem da će u skoro vrijeme uvesti i vlastitu valutu", kaže nam još uvijek Petar koji na odluke načelnika upozorava već pet godina. 

Prije svega, na uvođenje novčane naknade za prekomjernu uporabu i opterećenje nerazvrstanih cesta vozilima težim od 7,5 tona. Dakle, traktorima, kombajnima, kamionima čiji vlasnici u slučaju neplaćanja naknade riskiraju kazne koje iznose od 2.000 do 10.000 kuna, ovisno je li riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi, odnosno obrtniku. 

Traktorima opkolili ured načelnika Pinjuha

"Naša opstojnost dolazi u pitanje. Ne mogu prići njivama, a od toga živim, hranim svoju obitelj. Općina nam je već toliko bila u medijima da je svi izbjegavaju. Konkretno, Austrijanci su htjeli kod nas raditi doradu sjemena od durum pšenice, ali kad su vidjeli kakve sve namete imamo i kakav je odnos - pobjegli su glavom bez obzira. Obezvrijedio je i moje i imanje mojih kolega. Nas 15-ak smo na izdisaju. Sad mi gospodarstvo ne vrijedi ni dvije lule duhana. Nemam kome ni prodati ni pokloniti", kaže nam Pranjić, uskoro Pinjuh koji je, dodaje, u 57. godini života shvatio da je totalno promašio život radeći puno i pošteno.

Nakon silnih muka i nepravde, naglašava, poželio se zvati Zlatko Pinjuh da "osjeti kako je hodati bez brige i bojazni da će ga netko prozivati za sve što je napravio".  


Tagovi

Petar Pranjić Promjena imena Čeminac Zlatko Pinjuh


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]