Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokušaj prevare
  • 05.09.2018. 13:00

Baranjac slagao da je zasadio 15,58 hektara lupinastog voća i tražio potporu tešku 2 milijuna kuna

Okrivljenog se tereti da je stekao pravo na sudjelovanje na natječaju za dodjelu potpore u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna, iako je bio svjestan da je na toj površini bilo zasađeno samo 60 sadnica lješnjaka.

Foto: Flickr/NRCS Oregon
  • 8.922
  • 626
  • 1

Zbog sumnje da je protuzakonito pokušao pribaviti više od dva milijuna kuna poljoprivrednih potpora iz EU fondova i državnog proračuna, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo je istragu protiv 38-godišnjeg direktora trgovačkog društva iz Baranje, stoji u priopćenju tužiteljstva. 

Naime, sumnja se da je 38-godišnjak 13. siječnja 2016., kao direktor u trgovačkom društvu, toj tvrtki namjeravao pribaviti novčanu potporu iz proračuna Europske unije i hrvatskog Državnog proračuna, iako je bio svjestan da to društvo ne može sudjelovati na natječaju za sredstva jer ne ispunjava uvjete o ekonomskoj veličini poljoprivrednog gospodarstva. 

Tereti ga se da je podnio prijavu na natječaj nadležnoj agenciji sa zahtjevom za potporu iz proračuna EU u iznosu od 1,7 milijuna kuna i državnog proračuna u iznosu većem od 300.000 kuna. Uz prijavu je priložio neistiniti izračun ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 15,58 hektara lupinastog voća, oraha, lješnjaka, kestena i badema, koji je ovjeren od službenika savjetodavne službe. 

Okrivljenog direktora tereti se da je tako stekao pravo na sudjelovanje na natječaju za dodjelu potpore u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna, iako je bio svjestan da je na toj površini bilo zasađeno samo 60 sadnica lješnjaka.


Tagovi

Pokušaj prevare EU fondovi Istraga DORH ŽDO


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer