Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani hrvatskog turizma
  • 26.10.2017. 16:00

Baranja je naj ruralna destinacija!

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, dodijeljen je prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Foto: Ministarstvo turizma
  • 269
  • 17
  • 0

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma koji se održavaju na Malom Lošinju ove godine okupljaju više od 1.300 sudionika, mahom turističkih djelatnika i djelatnika iz pratećih industrija koji sudjeluju na nizu tematskih predavanja, radionica i okruglih stolova.

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, dodijeljen je prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

"Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma te nadodao: "Ovaj skup je također prilika da nagradimo one koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama. Čestitam svima nagrađenima, zahvaljujem vam na ustrajnom i predanom radu te doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči."

Važnost razumijevanja potreba turista

Radni program drugog dana Dana hrvatskog turizma iznjedrio je i svojevrsne smjernice provođenja hrvatskog turizma koji se prema stručnjacima okupljenim na ovoj turističkoj manifestaciji mora temeljiti na održivom razvoju i upravljanju te gradnji snažnog identiteta brenda i njegovoj promociji na tržištu

Hrvatska je jedna od prepoznatljivih turističkih destinacija u svijetu, a koliko prostora ima za unaprjeđenje i još bolju promociju na globalnom tržištu raspravljano je na okruglom stolu "Turističke destinacije- upravljanje, marketing i brendiranje". Koliko je blizu ili koliko pak hrvatski turistički brend odskače od susjedne Slovenije ili turističke velesile Velike Britanije raspravljali su sudionici ovog okruglog stola, direktorica za strategije i komunikacije britanske nacionalne turističke organizacije Visit Britain Patricia Yates, direktor za strateške projekte i komunikaciju u uredu premijerke Velike Britanije te predstavnik kampanje Great Britain Daniel Walpole, direktorica Nacionalne turističke organizacije Slovenije Maja Pak, direktor austrijskogturističkog ureda Lech-Zürs, Hermann Fercher te direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić.

Tako je Patricia Yates naglasila važnost razumijevanja potreba turista, odnosno njihove potražnje, a na temelju koje je potrebno kreirati turističku ponudu te kvalitetnu promociju iste. Maja Pak je predstavila novu strategiju razvoja slovenskog turizma u sklopu koje su, u marketinškom smislu, definirane četiri makro regije te 34 top destinacije, dok je važnost snage brenda posebno istaknuo HermannFercher. Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić je najavio novi paket zakona koji će sustavu turističkih zajednica osigurati nove okvire djelovanja s naglaskom na aktivnosti vezane uz jačanje nacionalnog turističkog brenda, ali i na aktivnosti destinacijskih menadžment organizacija. Na kraju rasprave prezentaciju je održao i Daniel Walpole koji je prisutne upoznao s kampanjom Great Britain koja, kako je rekao, za glavni cilj ima generalno povećanje prosperiteta Ujedinjene Kraljevine i koja će se provoditi u narednim godinama na čak 144 tržišta.

I večeras dodjela nagrada za najbolje u turizmu

U večernjim satima održat će se i svečana dodjela hrvatskih turističkih nagrada za 10 najboljih u turizmu kojom će se zaključiti ovogodišnji Dani hrvatskog turizma. Ova dodjela okrunit će najzaslužnije ovogodišnje dionike i destinacije te proglasiti Turističku destinaciju godine, Kulturnu turističku atrakciju godine, Turistički događaj godine, Inovaciju u turizmu godine, Restoran godine, Turističku agenciju godine, Marinu godine, Kamp godine, Hotel godine te dodijeliti dvije nagrade za pojedince, nagradu "Anton Štifanić" za osobu godine te nagradu za životno djelo.

Popis nagrađenih pogledajte u dokumentu ispod teksta.

Foto: Ministarstvo turizma


Dokumenti


Tagovi

Dani hrvatskog turizma Mali Lošinj 2017 Održivi razvoj Priznanja Nagrade Ministarstvo turizma


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer