Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 12.08.2013.

Banski dvori popuštaju, Linić se pojavio

"Dok selo ne bude bogato, neće biti bogata niti država", poruka je Tomislava Pokrovca. Seljaci ne odustaju u svojim zahtjevima, traže veću otkupnu cijenu pšenice od 1,38kn i isplatu ostatka poticaja.

  • 849
  • 85
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede oko podneva, počeo je sastanak predstavnika ministarstva s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), udrugom poljoprivrednika i otkupljivača pšenice o mogućim modelima olakšica i mjerama za pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

Pošto je najavljeno kako će seljaci potpuno blokirati prometnice, pa i granice, u slučaju da se premijer Milanović i ministar Linić ne pojave na sastanku, situacija je neizvjesna jer se na sastanku ipak pojavio - ministar financija Linić. No, hoće li to zadovoljiti revoltirane seljake, još nije poznato. Premijer Milanović, iz nepoznatog razloga, nije se ukazao na pregovorima sa seljacima.

Predstavnici iz 11 županija prvo su sjeli za stol s otkupljivačima pšenice jer s trenutnom cijenom ne mogu pokriti niti troškove proizvodnje.

Pokrovac pak tvrdi da "80 posto državnih potpora poljoprivredi primaju veliki kombinati, a ostatak odlazi seljacima". Smatra da nije u redu to što država za socijalu izdvaja 11 milijardi godišnje, a za poljoprivredne potpore niti tri milijarde kuna potpore.

"Dok selo ne bude bogato, neće biti bogata niti država", poruka je šefa sindikata hrvatskih seljaka Tomislava Pokrovca.

Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže i isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore, riječ je o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna.

Za sada, obje strane čvrsto drže svoja stajališta.


Tagovi

Slavko Linić Prosvjedi Poticaji Isplata


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."