Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrijedna starica
  • 30.09.2018. 15:00

Baka Cvijeta Gavrić (86) i dalje sama žanje kukuruzovinu za svojih 30 ovaca

Mladi bi se trebali ugledati na starije ljude i malo se više okrenuti radu, poručuje ova starica dok spretno srpom siječe stabljike kukuruza i kukuruzovinu veže u snopove.

Foto: Semberske novine
  • 2.897
  • 296
  • 0

Sjećate se priče o sjajnoj baki Jelki Zubović koja će ove godine napuniti 100 godina, a još obrađuje veliki vrt, hekla i pomno je pratila uspjehe naših nogometnih reprezentativaca (srebrnih!) na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?

Slična priča dolazi nam i iz susjedstva. Naime, baka Cvijeta Gavrić iz semberskog sela Glavičice u susjednoj BiH ima 86 godina, ali ju to nije spriječilo da požanje kukuruzovinu prije ovoga zahlađenja. Uzela je srp u ruke i riješila kukuruzovinu na njivi pored svoje kuće. Njezina se kuća nalazi pored magistralnog puta Bijeljina - Zvornik pa mnogi putnici s velikim zanimanjem promatraju ovu staricu kako usprkos godinama i dalje radi poslove na njivi. 

Jelka Zubović ove će godine napuniti 100 godina, još obrađuje veliki vrt, hekla i informira se o prvenstvu u Rusiji!

Kako pišu Semberske novine, mnogi su se i zapitali, gdje su i što rade mladi ljudi koji bi trebali zamijeniti starije u teškim seoskim poslovima. No, tko god je odrastao na selu i ima stariju osobu uz sebe, zna da se oni ne daju do zadnjeg dana. Dokle god mogu hodati i nešto raditi, tako će i biti. Tako i baka Cvijeta. 

Kaže da ju zdravlje još uvijek služi te da se puno bolje osjeća dok radi

"Muž Nikola mi je umro prije šest godina. Imam sina koji radi u Njemačkoj i dvije kćerke. Treća kćerka se razboljela i umrla. Od malih nogu radim sve poslove u seoskom domaćinstvu, kako kod svog oca, tako i na imanju na koje sam došla. Mladi bi se trebali ugledati na starije ljude i malo više okrenuti radu", poručuje ova starica dok spretno srpom siječe stabljike kukuruza i kukuruzovinu veže u snopove. Kaže da ima i stado od tridesetak ovaca te da joj je hrana za stoku neophodna

I kao svaka žena koja je navikla raditi, kaže kako ju kćerke i sin često posjećuju i pomažu joj, ali da ima poslova koje nitko drugi ne može obaviti, ako ih ona sama na vrijeme ne završi. 


Tagovi

Vrijedna starica Stari ljudi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]