Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lipanj 2018
  • 01.07.2018. 09:00

Bačen urod višanja, propadaju lubenice, jesen usred ljeta...

"Jesen nikad ljepša nije bila nego ovog ljeta", možda je i najbolji prikaz proteklog nam lipnja. A što je obilježilo mjesec iza nas?

Foto: Pixabay/ulleo
  • 1.134
  • 115
  • 0

Jesen nikad ljepša nije bila nego ovog ljeta. Pojavila se ova pošalica na društvenim mrežama i najbolje opisala vremenske (ne)prilike koje nam je donio lipanj. Obilne padaline, dakako, potencijalne su opasnost za kulture pa ne čudi da smo i ovaj mjesec imali niz savjeta o zaštiti. Nažalost, u mjesecu iza nas, ali i u svibnju (uzgajivači jagoda), šokiralo nas je stanje u voćarskom sektoru. Problem s otkupljivačima doveo je do toga da je razočarani proizvođač bacio sav urod višanja. Propadaju nam i lubenice u neretvanskoj dolini, a glavni uzrok tome i dalje je prekomjerni (jeftini) uvoz. 

Lipanj je i mjesec koji je obilovao objavljenim natječajima, posljednje za male poljoprivrednike, a zaključno s 30., trebale su biti isplaćene sve potpore. Je li vam sjelo na račun sve što je trebalo sjesti?

Kako otjerati muhe iz kuće i štale prirodnim sredstvima?

Ljeto je razdoblje godine kada nam dosađuju muhe. Osim što su dosadne one prenose mnoge zarazne bolesti, posjećuju smetlišta, bačenu hranu i vrlo lako na našu hranu mogu prenijeti uzročnike raznih bolesti. U borbi protiv muha mogu nam pomoći narodna sredstva.

Bacio cijeli urod višnje jer ga nitko ne želi otkupiti!

Ovo je slika i prilika stanja u našem voćarstvu. A i ljudi iz Afrike su zavidni na našemu standardu, na to sam posebno ponosan, zaključio je Andrija Branković.

Tolušić: Plavi dizel možete utočiti i u fritezu ako ju koristite u poljoprivredi

Možete plavi diesel izravno utočiti u poseban spremnik, kanister, bocu, bačvu, bure, kantu, lavor, lonac, u vrećicu ako vam ne iscuri, dokle god imate karticu koja vam to omogućava, i potrebne količine na njoj.

Kako se nositi s plamenjačom rajčice i krumpira?

Plamenjača rajčice, krumpira i patlidžana je bolest koja se javlja svake godine i u potpunosti može uništiti usjev.

Jednostavno razmnožavanje hortenzije reznicama

Sredina ljeta je pravo vrijeme da uzmete reznice s grma hortenzije. Razmnožavanje reznicama je lako i nije potrebna posebna tehnika i oprema.


Tagovi

Agroklub Lipanj 2018 Najčitanije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!