Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AZTN
  • 05.11.2019. 13:40

AZTN pokrenuo postupke protiv otkupljivača mandarina Fragaria Neretve, Filipa i Setovia voća

Iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi.

Foto: Pixabay/Olga Oginskaya
  • 1.320
  • 125
  • 0

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u utorak je objavila da je pokrenula upravne postupke protiv otkupljivača mandarina "Fragaria Neretva" iz Opuzena, "Filip" iz Metkovića i "Setovia voće" iz Zagreba, radi utvrđivanja iskorištavanja značajne pregovaračke snage nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Agencija će, kako se navodi u priopćenju objavljenom na AZTN-ovim mrežnim stranicama, u svakom od upravnih postupaka "ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa otkupljivača mandarina s njihovim dobavljačima mandarina". 

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je AZTN obvezan u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u svakom konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku, navodi se u objavi, uz napomenu kako zbog zaštite poslovnih tajni, AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Iz Agencije najavljuju i da će odluku kojom okončavaju pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

AZTN Nepoštene trgovačke prakse Otkupljivači mandarina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB