Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Arbus 4000 JAV
  • 15.04.2023. 18:00

Autonomna prskalica za zaštitu usjeva Arbus 4000 JAV uskoro na tržištu?

Prskalica Arbus 4000 JAV se odlikuje maksimalnom vučnom snagom, manjom potrošnjom goriva, a omogućen je i istovremeni rad više strojeva. Posjeduje i druga poboljšanja

Foto: YouTube/screenshot
  • 352
  • 60
  • 0

Brazilska tvrtka za poljoprivredni inženjering Jacto razvila je autonomnu prskalicu za zaštitu bilja Arbus 4000 JAV, a na društvenim mrežama kruže različite video snimke o njenom lansiranju na tržište.

Ovaj stroj još uvijek nije službeno predstavljen, ali je kompanija na svojoj web stranici objavila najavu.

Maksimalna vučna snaga s manje goriva

Opremljena je dizel motorom 132 KS. Posjeduje neovisan upravljački sustav s UNITRACK tehnologijom. To omogućava rad s malim radijusom skretanja i veću kvalitetu manevriranja, rad s većim brzinama. Poboljšana je izdržljivost šasije i produktivnost opreme.

Ima 4x4 hidrostatički siustav prijenosa s neovisnom kontrolom proklizavanja kotača. Sustav je integriran s dizel motorom, što omogućava optimizaciju upotrebe snage, smanjenje potrošnje goriva i maksimalnu vučnu snagu.

Odlikuje se kompaktnim dizajnom koji je na minimum sveo oštećenje plodova i dijelova stabala. Kako je namijenjena prvenstveno u zaštiti agruma, ovakav dizajn se pokazao kao prednost.

Istovremeni rad s više strojeva

Kontrola rada je olakšana. Vozilom se upravlja preko konzole koja može biti u ruci operatera. Omogućen je istovremeni rad više strojeva, virtualno podešavanje i međusobna povezanost, kao i daljinski nadzor rada.

Za svaku prskalicu moguće je individualno podešavanje. Arbus 4000 JAV je opremljen inteligentnim upravljanjem kontrole prepreka. Kada naiđe na prepreku vozilo se automatski zaustavlja, a operater može odlučiti koju će akciju poduzeti.

Štedi primijenjeno sredstvo

Prednost ove prskalice je što posjeduje sustav skeniranja, što joj omogućava optimalnu analizu nasada i okoliša. Laserom se snima količina zelene mase. Automatska analiza snimke osigurava veću uštedu pripremljenog sredstva.

Spremnik ima zapreminu od 4.000 l, što daje veći učinak rada te nema potrebe za čestim punjenjem. Aplikacijski sustav s multiventilatorima ima neovisan električni pogon i kontrolira protok zraka nezavisno prema veličini postrojenja uz bolju energetsku efikasnost. Smanjeno je zanošenje primijenjenog sredstva.

Kako izgleda prototip u radu, pogledajte u videu: 


Tagovi

Jacto Arbus 4000 JAV Voćna prskalica Poljoprivredna mehanizacija Autonomna prskalica Zaštita bilja


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]