Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 21.10.2021. 15:55
  • Primorsko-goranska, Krk

Autom se zabio u stado ovaca - sve su uginule

Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40.000 kuna, ističu iz policije. 

Foto: Depositphotos/tupungato (ilustracija)
  • 985
  • 199
  • 0

U naletu automobila na području otoka Krka stradalo je čitavo stado ovaca. 

Kako navodi Policijska uprava primorsko-goranska, nesreća se dogodila noćas, oko 00,40 sati na način da je 20- godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim automobilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine, vozilom udario u ovce koje su se nalazile na sredini kolnika. Uslijed jačine udarca sve su uginule. 

"Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40.000 kuna", ističu iz policije. 

Zbog neprilagođene brzine kretanja, vozač će biti sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok će 71-godišnji hrvatski državljanin, vlasnik domaćih životinja biti prekršajno prijavljen prema članku 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (životinje se ne smije se voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni poduzeti sve mjere da iste ne izađu na cestu bez nadzora).

Više nesreća s životinjama ovaj tjedan

Inače, tijekom ovog tjedna na prometnicama PU primorsko-goranske zabilježena su četiri slučaja istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Viškova, Rijeke, Krka i Vrbovskog. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 16.500 kuna.

"U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima, kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice", poručuju iz policije. 

Također, podsjećaju, vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa.


Tagovi

Nesreća Životinje Stado ovaca PU primorsko-goranska Materijalna šteta


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]