Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sateliti u poljoprivredi
  • 23.04.2023. 15:00

Američki Planet Labs preuzima slovenski Sinergise

Ovom akvizicijom žele ojačati svoju prisutnost u industrijama koje koriste proizvode temeljene na satelitskim podacima, a tu spada i poljoprivreda

Foto: Planet
  • 389
  • 22
  • 0

Tvrtka Planet Labs iz SAD-a dogovorila je preuzimanje slovenske tvrtke Holding Sinergise, koja je vodeća regionalna razvojna platforma za podatke o promatranju Zemlje (EO).

U priopćenju navode da ovom akvizicijom žele ojačati svoju prisutnost u industrijama koje koriste proizvode temeljene na satelitskim zapisima, a tu spadaju poljoprivreda, osiguranje, javna uprava i drugo. 

Naime, Sinergise sa sjedištem u Ljubljani regionalni je lider u razvoju ovakvih rješenja - nude alate za različite primjene, najčešće u kontekstu ESA i europskog programa Copernicus i Sentinel satelita.

Njihova su rješenja dijelom i sustava domaće administracije - Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, koja u podlozi nadzora isplate potpora "vrti" njihov engine.

Koji su internetski servisi najbolji za korištenje satelitskih fotografija u poljoprivredi?

"Sinergiseova tehnologija je prvorazredna", izjavio je izvršni direktor i suosnivač Planet Labsa Will Marshall u obraćanju medijma. Očekuje da će se ovim potezom smanjiti prepreke za sadašnje i nove klijente u pristupu i radu na podacima koje isporučuju sateliti.

Akvizicijom je zadovoljan i prvi čovjek i osnivač Sinergisa, Grega Milčinski: "Integracijom naših tehnologija zajednički ćemo izgraditi moćnu platformu s EO podacima. Partnerstvo s Planetom tijekom godina nadahnulo nas je da ubrzamo usvajanje aplikacija koje pokreću EO u velikom broju."

Proces preuzimanja je u tijeku i trebao bi biti završen u drugom kvartalu tekuće poslovne godine.


Tagovi

Planet Labs Holding Sinergise Akvizicija EO podaci Satelitski zapisi Sateliti u poljoprivredi Sentinel Will Marshall


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.