Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 30.12.2015. 15:20

Aktivni farmeri - dostavite podatke o prihodima

Jeste li aktivni poljoprivrednik? 31.12. je rok za dostavu podataka o prihodima.

Foto: pixabay.com
  • 1.538
  • 189
  • 0

Pravne i fizičke osobe koje se ne smatraju aktivnim poljoprivrednicima, primjerice koje upravljaju zračnim lukama, željezničkim i vodoopskrbnim poduzećima, agencijama za nekretnine ili trajnim sportskim i rekreativnim terenima, a primile su 5.000 eura ili više u svrhu izravnih plaćanja za prethodnu godinu, mogu dokazati da su aktivni poljoprivrednici ako do 31. prosinca 2015. dostave regionalnim uredima Agencije za plaćanja, podatke o prihodima od poljoprivredne djelatnosti, nepoljoprivrednih djelatnosti odnosno ukupnim prihodima za prethodnu kalendarsku godinu.

Podaci se šalju na Obrascu 1. iz Priloga 3. Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja. Korisnik je dužan za potrebe kontrole na terenu osigurati knjigovodstvene dokaze u kojima su prihodi koje ostvaruje razvrstani po djelatnostima.

Obrazac možete preuzeti na kraju pravilnika koji se nalazi ispod teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Aktivni poljoprivrednik Izravna plaćanja Knjigovodstvo Kalendarska godina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]