Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 25.02.2014. 10:00

Akcija spašavanja kobile u Odranskom polju

Uplašenu i promrzlu kobilu Suzi pripadnici HGSS-a rukama su vukli četiri kilometra kroz poplavljena polja

Foto: freepik.com
  • 275
  • 28
  • 0

Poplave su i dalje ružna svakodnevica velikog broja stanovništva u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Čim je HGSS dobio dojavu da se u Odranskom polju nalaze zarobljena četiri konja, (radilo se o tri odrasle životinje i jednom ždrijebetu koji su se nalazili na 1.5 m dubine), Hrvatska gorska služba spašavanja krenula je u akciju. Jedna odrasla životinja je uginula odmah, dok su ždrijebe evakuirali lokalni stanovnici i vlasnik. Konje su vlasnici očito ostavili da uginu u poplavljenom polju u blizini Siska. Na sreću, predanom akcijom uspjeli su spasiti jednu kobilu imena Suzi.

Kobilu su vukli četiri kilometra kroz poplavljeno područje. Ujutro je slijedilo spašavanje i drugog konja koji se nalazio na istom mjestu zarobljen u 1.5 m vode. Stanovnici okolnih mjesta ističu kako nije tajna da pojedini "stočari" uzimaju konje da bi za njih dobili državne poticaje, a nakon toga o njima ne vode brigu.

Vlasnicima prijeti godinu dana zatvora

Otkriju li se vlasnici konja, mogu očekivati kaznenu prijavu zbog zanemarivanja životinja, za što im prijeti zatvor u trajanju do godinu dana. Spasioci su morali dobro razraditi strategiju spašavanja jer uplašenim i promrzlim životinjama nije bilo lako prići. U pomoć su im priskočili i veterinari koji su konje uspavali.

Mještani se prisjećaju da ovo nije prvi put da životinje ovako stradavaju. U obližnjoj šumi nakon povlačenja vode poslije poplava 2010. pronađeno je stotinjak leševa konja i goveda.

Foto: freepik.com


Tagovi

Kobila Suzi Poplave Sisak HGSS Konji Goveda Odransko polje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajemo jabuke sorta idared iz vlastitih voćnjaka
OPG Smolek Donji Kraljevec, Međimurje
Cijena od 0,60 eur do 0,90 eur po kg, ovisno o količini, klasi, dostavi, ambalaži
Za sva pitanja i dogovore možete nazvati na 099 319 2800 (Danijela)