Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 25.02.2014. 10:00

Akcija spašavanja kobile u Odranskom polju

Uplašenu i promrzlu kobilu Suzi pripadnici HGSS-a rukama su vukli četiri kilometra kroz poplavljena polja

Foto: freepik.com
  • 275
  • 28
  • 0

Poplave su i dalje ružna svakodnevica velikog broja stanovništva u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Čim je HGSS dobio dojavu da se u Odranskom polju nalaze zarobljena četiri konja, (radilo se o tri odrasle životinje i jednom ždrijebetu koji su se nalazili na 1.5 m dubine), Hrvatska gorska služba spašavanja krenula je u akciju. Jedna odrasla životinja je uginula odmah, dok su ždrijebe evakuirali lokalni stanovnici i vlasnik. Konje su vlasnici očito ostavili da uginu u poplavljenom polju u blizini Siska. Na sreću, predanom akcijom uspjeli su spasiti jednu kobilu imena Suzi.

Kobilu su vukli četiri kilometra kroz poplavljeno područje. Ujutro je slijedilo spašavanje i drugog konja koji se nalazio na istom mjestu zarobljen u 1.5 m vode. Stanovnici okolnih mjesta ističu kako nije tajna da pojedini "stočari" uzimaju konje da bi za njih dobili državne poticaje, a nakon toga o njima ne vode brigu.

Vlasnicima prijeti godinu dana zatvora

Otkriju li se vlasnici konja, mogu očekivati kaznenu prijavu zbog zanemarivanja životinja, za što im prijeti zatvor u trajanju do godinu dana. Spasioci su morali dobro razraditi strategiju spašavanja jer uplašenim i promrzlim životinjama nije bilo lako prići. U pomoć su im priskočili i veterinari koji su konje uspavali.

Mještani se prisjećaju da ovo nije prvi put da životinje ovako stradavaju. U obližnjoj šumi nakon povlačenja vode poslije poplava 2010. pronađeno je stotinjak leševa konja i goveda.

Foto: freepik.com


Tagovi

Kobila Suzi Poplave Sisak HGSS Konji Goveda Odransko polje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?