Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Victoria Logistic
  • 05.07.2016. 18:00

AgroPort - jeftiniji transport proizvoda Dunavom

U okviru otvorenog AgroPort logističkog centra u Bačkoj Palanci, u Srbiji, korisnicima su na raspolaganju usluge skladištenja, pakiranja, kontrole kvaliteta i lučke usluge za poljoprivredne proizvode i gnojivo.

Foto: Victoria Group
  • 1.103
  • 52
  • 0

Tvrtke koje se bave agrobiznisom sada mogu koristiti sve prednosti transporta Dunavom koristeći logističke i skladišne kapacitete luke i silosa u Bačkoj Palanci u susjednoj Srbiji.

Naime, u okviru otvorenog AgroPort logističkog centra u ovom gradu, korisnicima su na jednom mjestu na raspolaganju usluge skladištenja, pakiranja, kontrole kvaliteta i lučke usluge za poljoprivredne robe i gnojivo. Victoria Logistic, članica Victoria Group, koja upravlja AgroPort centrom na Dunavu, osigurava i transport do krajnje adrese kupca.

"Luka u Bačkoj Palanci ima izuzetnu stratešku poziciju zahvaljujući vezi s paneuropskim Koridorom 7 koji je spaja sa državama od Sjevernog do Crnog mora. Transport robe Dunavom znatno je jeftiniji u odnosu na korištenje cestovnog prometa te se očekuje da će se riječni promet još povećati. Victoria Logistic raspolaže skladišnim kapacitetima i logističkom snagom koja omogućuje intenzivni prijem i otpremu uz manipulaciju više vrsta roba istovremeno", kaže Mladen Jovanović, direktor kompanije Victoria Logistic.

Skladišni kapacitet od 55.000 tona

Transport robe Dunavom je, prema nekim računicama, jeftiniji i do četiri puta ovisno o udaljenosti na koju se roba prevozi. Inače, AgroPort logistički centar raspolaže skladišnim kapacitetima od 55.000t za merkantilnu robu. Korisnicima su na raspolaganju i usluge dorade kvaliteta zrna u vidu čišćenja, sušenja i fumigacije, razdvajanje zrna po kvaliteti i praćenje njegove temperature 24/7. Silos Bačka Palanka može dnevno primiti 1.500t zrna, dok podno skladište u luci dnevno prima 3.000 i otprema 2.000t.

Na istom mjestu se nalazi i kompletna infrastruktura za skladištenje i uslužno pakiranje umjetnog gnojiva. Osigurana je i nabava ambalaže potrebne za pakiranje. AgroPort logistički centar pruža organiziran transport do krajnje adrese, kao i mogućnost provjere svih uzoraka merkantilnih roba i gnojiva u SP Laboratoriji, također članici Victoria Group.

Foto: Victoria Group


Tagovi

Victoria Group Agroport Logistički centar Bačka Palanka Srbija Dunav


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰