Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HDBZ
  • 07.02.2018. 12:00

62. seminar biljne zaštite u Opatiji

Teme zaštite bilja ovaj tjedan dominiraju Opatijom.

  • 948
  • 64
  • 1

Opatija je ovih dana još jednom domaćin zaštitarima bilja konkretnije 62. Seminaru biljne zaštite koji se održava od 6. do 9. veljače 2018. u Hotelu Grand – 4 opatijska cvijeta.

Organizatori ovog važnog okupljanja zaštitara Hrvatsko društvo biljne zaštite i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu okupili su na jednom mjestu više od 700 stručnjaka ovog segmenta biljne proizvodnje.

Predsjednica Hrvatskog društva biljne zaštite prof. dr. sc. Jasminka Igrc Barčić u uvodnom je izlaganju istaknula i veliki doprinos suorganizatora - Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo kao i Poljoprivredne savjetodavne službe koji su zajedničkim snagama pripremili bogat program i pregršt zanimljivih tema kroz brojne okrugle stolove i prezentacije.

Predsjedništvo je istaknulo i važnost tradicije, pa su tako i ove godine proglašeni laureati za poseban doprinos društvu i zaštiti bilja. Zlatnu plaketu i povelju iz Opatije odnio je Željko Lončar. Vladimir Danon iz istoimene tvrtke dobitnik je srebrne plakete, dok je Petar Živković iz Bayera postao vlasnikom povelje i brončane plakete HDZB-a.

Ovogodišnja dobitnica nagrade Milan Maceljski je Iva Braje najbolja studentica i prema riječima profesorice Igrc Barčić - velika nada buduće zaštite bilja i društva.

Proglašeni su i počasni članovi društva hrvatske biljne zaštite, a to su profesori Zvonimir Ostojić i Bogdan Cvjetković.

U sklopu svečanosti otvorenja predstavljeni su i novi znanstvenici, doktori zaštite bilja: Nenad Novak, Jelena KranjecMarina Palfi.

Po otvorenju, a kao finale programa prvog dana organizirane su prezentacije i okrugli stolovi u kojima je Antonio Lopes Dias govorio o utjecaj EU zakonodavstva na poljoprivrednu proizvodnju u Portugalu. Uslijedilo je izlaganje Natalije Galzina o utjecaju promjene regulative na poljoprivredu budućnosti s posebnim osvrtom na izazove nacionalne poljoprivrede.

Zadnja tema Glifosat za ili protiv profesora Ostojića rezultirala je raspravom koja je otvorila brojna pitanja kao posljedicu regulacije teme ove očito važne molekule.

S obzirom da je riječ o Opatiji uz puno rada nađe se vremena i za druženje, zabavu i veselje tijekom posebnih programa u kasnijim večernjim satima pa do onih sitnijih jutarnjih.


Fotoprilog


Tagovi

HDBZ Opatija Natalija Galzina


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.