Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 28.10.2023. 12:10
  • Vukovarsko-srijemska, Retkovci

5 do 12 je za hrvatsku poljoprivredu, tada kreće i prosvjed

Hvala svima koji su odlučili boriti se za našu stvar, našu Slavoniju i našu Hrvatsku, kaže Tomislav Pokrovac pozivajući sve koji žele da se priključe prosvjedu.

Foto: Ž. R. Kristić (ilustracija)
  • 8.666
  • 612
  • 1

Simbolično, pet do 12 krenut će sutra mirni prosvjed upozorenja poljoprivrednika nezadovoljnih suzbijanjem afričke svinjske kuge, ali i općenito stanjem u ovoj grani gospodarstva.

Dogovoreno je to jučer u Retkovcima gdje se na poziv Tomislava Pokrovca okupilo tristotinjak poljopivrednika. 

"Hvala svima koji su bili i odlučili boriti se za našu stvar, našu Slavoniju i našu Hrvatsku", kaže uz poziv svima koji žele, da sutra, nedjelja, 29. listopada dođu u ovo selo nadomak Vinkovaca. 

Okupljanje počinje u 10 sati kod Doma kulture, a 5 do 12 kreće se u dostojanstveni prosvjed upozorenja traktorima prema Vinkovcima. 

Tomislav Pokrovac: Dosta je! Za vikend prosvjed upozorenja, nakon Svih Svetih - oluja

Pozvao je i da pripreme transparente s temom koja ih boli poput ne damo naše blago, tražimo ostavku ministrice Vučković i svih koji su krivi za ovakvo postupanje i neljudsko ponašanje i slično.  

"Molim vas da se nikoga ne vrijeđa i da transparenti budu kulturni i dolični nama kao seljacima. Ponesite samo hrvatske državne zastave. Radujem se vašem dolasku. Vjera u Boga i seljačka sloga!", poručio je uz stihove - srdačan pozdrav želi Tomislav Pokrovac koji vas neće prodati za novac.

Napominje i da je prosvjed uredno prijavljen policiji. 


Tagovi

Prosvjed Prosvjed upozorenja Tomislav Pokrovac Retkovci Afrička svinjska kuga


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...