Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG
  • 07.10.2014. 15:25

4,5 milijuna kuna za LAG-ove!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila 4.475.588,95 kuna za troškove poslovanja 40 lokalnih akcijskih grupa (LAG), čiji je posao informiranje i priprema ruralnog stanovništva Hrvatske za povlačenje novca iz EU fondova.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 141
  • 6
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila 4.475.588,95 kuna za troškove poslovanja 40 lokalnih akcijskih grupa (LAG), čiji je posao informiranje i priprema ruralnog stanovništva Hrvatske za povlačenje novca iz EU fondova. U sklopu mjere 202 IPARD programa, LAG-ovima Agencija financira plaće zaposlenika, njihova putovanja i stručna usavršavanja (npr. kako izraditi poslovni plan i projektnu dokumentaciju i sl.). LAG-ovima se također plaćaju troškovi najma i opremanja njihovih ureda te troškovi kojima LAG-ovi plaćaju izradu stručnih studija (socio-ekonomskih, marketinških i sl.), kao i troškovi animacije lokalnog stanovništva.

Najuspješniji u povlačenju navedenih sredstava su LAG Laura koji djeluje u Zadarskoj županiji, LAG Podravina u Koprivničko-križevačkoj županiji i LAG Adrion u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Detaljne informacije o isplatama troškova LAG-ova, područje njihova djelovanja i kontakte - pogledajte ovdje.

Podsjetimo, jedna od mjera IPARD programa - 202 "Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja" - odnosi se na financiranje kompletnog poslovanja lokalnih akcijskih grupa (LAG). LAG je partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije tog područja. LAG predstavlja ruralno područje s više od 5.000 a manje od 150.000 stanovnika te obuhvaća jasno definirano i zemljopisno kontinuirano područje te stanovnike jednog ili više naselja, unutar dvije ili više jedinica lokalne samouprave. Principom "odozo prema gore" LAG-ovi osluškuju potrebe ruralnog stanovništva i preporučuju poljoprivrednicima projekte kojima mogu unaprijediti svoje gospodarstvo.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

LAG APPRRR EU fond Povlačenje novca IPARD Lokalna strategija Financiranje Ruralni razvoj Isplata LAG Laura LAG Adrion

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.