Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 12.01.2009.

40 posto manje pčela

Na natjecanje pčelara Varaždinske županije se prijavilo 27 pčelara s ukupno 44 uzorka meda. Prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda, dodijeljeno je 16 zlatnih, 14 srebrnih te 14 brončanih odličja

  • 484
  • 23
  • 0

Članovi pčelarskih društava »Ludbreg« i »Varaždin« okupili su se u petak navečer u ludbreškom hotelu »Crnković« kako bi nazočili proglašenju rezultata drugog ocjenjivanja meda pčelara Varaždinske županije.

Svečanosti je, među ostalima, nazočio i varaždinski župan Zvonimir Sabati. U ime organizacijskog odbora gostima se obratio predsjednik pčelarskog društva »Ludbreg« Stjepan Žganjer. Podsjetivši na trud koji pčelari ulažu kako bi dobili kvalitetan med u što većim količinama, Žganjer je naglasio kako im je potrebna pomoć šire zajednice zbog lakšeg opstanka na tržištu i isplativosti bavljenja pčelarstvom.

Župan Sabati složio se s tom izjavom i dodao da Varaždinska županija od 2001. godine sufinancira pčelarstvo, projekte vezane za proizvodnju meda i mednih proizvoda, edukaciju pčelara, izdvaja sredstva za osiguranje zdravlja pčela te službu motrenja. Osim toga, naglasio je Sabati, Županija nastoji promovirati pčelarske udruge kroz razne sajmove i manifestacije, a nerijetko su med i medni proizvodi službeni županijski pokloni.

Zabrinjava podatak da je, u odnosu na prethodne dvije godine, broj pčela u Varaždinskoj županiji manji za čak 40 posto. Stoga je župan pčelarima dodijelio priznanja uz želje za plodnu i mednu godinu te zdrave pčele.

Na natjecanje se prijavilo 27 pčelara s ukupno 44 uzorka meda. Prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda, dodijeljeno je 16 zlatnih, 14 srebrnih te 14 brončanih odličja.

[Karmen Gumbas]

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB