• Tomislav Tolušić
  • 29.02.2016. 14:30

250 milijuna eura za zajmove i mikrokredite

Ministar Tolušić najavio posebne financijske instrumente za poljoprivrednike - ruralne poduzetnike kako bi im se omogućio što jeftiniji kapital pomoću EU fondova.

  • 3.251
  • 598
  • 0

U poljoprivrednoj emisiji Vinkovačke televizije Zlatna dolina gost je bio ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić.

"Moramo biti brzi i efikasni, ne samo Ministarstvo, nego cijeli sustav, posebno vezano za dokumentaciju. To je ključno, jer se nigdje ne možete prijaviti bez građevinske dozvole. Primjerice ako znamo da natječaj za izgradnju sustava za navodnjavanje ide u rujnu, imamo vremena pripremati dokumentaciju, no ne treba čekati zadnji trenutak", govori Tomislav Tolušić.

Na taj način dolazi do gubitka sredstava iz EU fondova. "Novaca nema u Hrvatskoj, ali ima ga u EU. Možemo iskoristiti ogromnu količinu novca za ruralni razvoj. Određeni rizik moraju preuzeti i poljoprivrednici i uložiti dio novca", govori Tolušić.

Predviđeno je i 250 mlijuna eura za zajmove i mikrokredite, subvencije kamata, korisnike europskih fondova da im se omogući što jeftiniji kapital, ukoliko ga nemaju. Ta će sredstva biti moguće koristiti od svibnja, a posebno su ispregovarani od strane Ministarstva.


Tagovi

Tomislav Tolušić Ministar regionalnog razvoja Zlatna dolina


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: [email protected] web: http://vktv.tv/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #ječam

Koliko znaš o ječmu? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…

Pročitaj cijelu bilješku