Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 10.03.2009.

2,3 milijuna kuna za donacije i pomoći u poljoprivredi

Subvencije i poticaji

  • 800
  • 39
  • 0

Zagrebačka županija dodijelit će 2,3 milijuna kuna donacija i pomoći udrugama i zadrugama poljoprivrednih proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva. Natječaj za dodjelu sredstava otvoren je do 27. ožujka 2009. godine.

Donacije udrugama dodjeljivat će se za edukacije i prezentacije poljoprivrednih proizvođača, za poboljšanje kakvoće proizvoda, uvođenje novih tehnologija, uvođenje katastra pčelinjaka, za razvoj ribolova te za gospodarske manifestacije i promocije. Natječaj je namijenjen udrugama poljoprivrednih proizvođača, uzgajivača riba, proizvođača tradicionalnih proizvoda i strojnih prstenova koje su upisane u Registar udruga, a djeluju na području Zagrebačke županije.

Donacije zadrugama dodjeljivat će se za poboljšanje kakvoće proizvoda te uvođenje novih tehnologija, dok će se pomoći gradovima i općinama s područja županije dodjeljivati za organizaciju gospodarskih manifestacija i promocija. Najviši ukupni godišnji iznos županijske novčane donacije i pomoći za tekuću godinu koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 350.000 kuna.

Zagrebačka županija će u ovoj godini dodijeliti 19,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava i to: 15,6 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede, ruralnog razvitka i šumarstva, 1,4 milijuna kuna za razvoj i unapređenje lovstva te 2,3 milijuna kuna donacija i pomoći udrugama i zadrugama proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 27. ožujka. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, na broj telefona 6009-426, 6009-420 te na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.


Izvori

Privredni vjesnik