Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG
  • 14.04.2014. 10:50

1,5 milijuna kuna iz IPARD-a isplaćeno LAG-ovima!

LAG-ovi s vlastitog domaćeg terena, osluškujući potrebe poljoprivrednika, predlažu projekte za razvoj ruralnih životnih i radnih uvjeta te diversifikaciju gospodarskih aktivnosti

Foto: rgbstock.com
  • 128
  • 11
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate u sklopu IPARD mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“, koja se temelji na realizaciji lokalnih razvojnih strategija kojima upravljaju lokalne akcijske grupe (LAG) po principu odozdo prema gore.

LAG-ovi s vlastitog domaćeg terena, osluškujući potrebe poljoprivrednika, predlažu projekte za razvoj ruralnih životnih i radnih uvjeta te diversifikaciju gospodarskih aktivnosti. Nakon dva natječaja za mjeru 202, Agencija za plaćanja sklopila je ugovore za sufinanciranje 40 LAG-ova u iznosu od 36 milijuna kuna.

Do sada je za sufinanciranje LAG-ova ukupno isplaćeno 1.516.278,61 kuna, a zadnje isplate išle su LAG-u Frankopan - 17.530,17 kn te LAG-u Zeleni trokut - 52.613,39 kn.

Lokalnim akcijskim grupama (LAG) sufinancira se izrada studija za područje LAG-a, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izrada promidžbenih materijala, organizacija promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike LAG-a, najam ureda i režijske troškove ureda LAG-a te uredsku i računalnu opremu.

Za navedene troškove LAG-ovima se može odobriti maksimalni iznos od 450 000 kuna godišnje.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

LAG IPARD LAG Frankopan LAG Frankopan LAG Zeleni trokut APPRRR


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)