Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 15.12.2015. 09:30

11 hektara zemljišta u zakup u općini Dragalić

Otvoren je javni poziv za zakup jedne parcele državnog zemljišta u općini Dragalić.

  • 227
  • 22
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području općine Dragalić u Brodsko-posavskoj županiji i to za jednu proizvodno-tehnološku cjelinu u katastarkoj općini Mašić, površine 11,7898 hektara i početne visine godišnje zakupnine od 3.973,16 kuna.

U slučaju da se pravomoćnom sudskom odlukom ili pravomoćnim upravnim rješenjem utvrdi postojanje stvarnog prava neke treće osobe na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske iz ovoga poziva, ugovor će se u tom dijelu raskinuti i u tom slučaju zakupnik nema pravo na nikakvo potraživanje s bilo koje osnove prema zakupodavcu, a nema pravo niti na naknadu štete.

Ukoliko se, pak, prilikom uvođenja u posjed, utvrdi da su nekretnine iz ovog u posjedu treće osobe, zakupnik će biti uveden u posjed nakon skidanja usjeva dosadašnjeg posjednika i dobrovoljnoj odnosno prinudnoj predaji posjeda zakupodavcu.

Zakup se daje na 50 godina

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 11. prosinca 2015. Ponude se šalju preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Podružnica Slavonski Brod, Trg pobjede 2, 35000 Slavonski Brod s naznakom: Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Dragalić - za proizvodno-tehnološku cjelinu broj jedan - ne otvarati.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a. Tekst javnog poziva dostupan je i ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

Dragalić Brodsko-posavska županija Mašić Katastarska općina Gospodarski program APZ


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]