Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 18.02.2014. 18:20

1,01 milijarda je na računima - a ostatak?

Milijarda i 11 milijuna kuna bi trebalo biti na računima poljoprivrednika, no hoće li poljoprivredni proizvođači vidjeti puni iznos od 1,4 milijarde kuna predviđen za isplatu do kraja lipnja 2014.?

Foto: depositphotos.com, VBaleha
  • 1.819
  • 215
  • 0

Prvi dio potpora za 2014. godinu je isplaćen. Na račune poljoprivrednika trebalo je sjeti oko milijardu i 11 milijuna kuna izravnih plaćanja, kao što je i predviđeno u proračunu za 2014. godinu, navodi APPRRR. Informaciju o odobrenim sredstvima za njihovo gospodarstvo, poljoprivrednici mogu dobiti telefonskim putem u regionalnim uredima Agencije za plaćanje u svim Županijama.

No, novi prijedlog pristigao iz Ministarstva financija ostavio je poljoprivredne proizvođače bez teksta. Naime, najviše prostora za uštede na subvencijama, Ministarstvo financija vidi u poljoprivredi - koja bi nam, kako bi pridonijela smanjenju deficita, trebala uštedjeti čak 300 milijuna kuna. Jedan od prijedloga je da se subvencije srežu za 149 milijuna kuna, a ostatak uštedi rezanjem ostalih troškova. Kako saznajemo, potpore će biti zadnja crta obrane.

No, hoće li Linićevi rezovi biti dovoljni i hoće li poljoprivredni proizvođači vidjeti puni iznos od 1,4 milijarde kuna predviđen za isplatu do kraja lipnja 2014.? Tim, i drugim pitanjima vezanima za isplate u ovoj godini, bavit ćemo se, čini se, češće nego što mislimo.

Foto: depositphotos.com, VBaleha


Tagovi

Isplata poticaja APPRRR Proračun Deficit Ministarstvo financija Slavko Linić Informacija Izravna plaćanja Subvencije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]