Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 06.04.2009.

1. Loreko - Sajam lova, ribolova, ekologije, ruralnog turizma

NOVI HRVATSKI SAJAM LOVA, RIBOLOVA, EKOLOGIJE I RURALNOG TURIZMA U ORGANIZACIJI BJELOVARSKOG SAJMA 22. 23. i 24. SVIBNJA 2009

  • 2.116
  • 105
  • 0

Bjelovarski sajam kao jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je specijalizirana za organizaciju sajmova i koja ima sve potrebne uvjete za njihovu organizaciju, iskustvo i dokazanu uspješnost, predstavlja hrvatskom gospodarstvu i javnosti jednu novu manifestaciju koja svojom sveobuhvatnošću najbolje u ovom trenutku afirmira turizam kontinentalne Hrvatske.

Novi sajam struke i užitka

Riječ je o organizaciji novog sajma lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma pod nazivom LOREKO koji će se održati na Sajamskom prostoru u Gudovcu 22. 23. i 24. svibnja ove godine. Generalni pokrovitelj je Ministarstvo turizma dok se kao pokrovitelji pojavljuju Hrvatski lovački savez, Hrvatski športsko-ribolovni savez i Hrvatska turistička zajednica.

Prije svega 1. LOREKO će predstaviti mogućnosti sveukupne ponude hrvatskog ruralnog turizma što je u skladu s najnovijim hrvatskim opredjeljenjima za razvoj ukupnog kontinentalnog i jadranskog turizma. Posebno težište je stavljeno na turističku ponudu lovnog i sportsko-ribolovnog turizma. S obzirom na značaj Hrvatske kao ekološki najprihvatljivije europske turističke i gospodarske destinacije, ta specijalizirana sajamska manifestacija poseban značaj daje i ekologiji. Očuvanost i osebujnost hrvatskog okoliša predstavlja nezaobilazan čimbenik i jednu od važnih točki interesa europskih turista. Zbog toga novi sajam ima tri osnovne cjeline: ruralni turizam, lovni turizam, sportsko-ribolovni turizam povezan sa slatkovodnim ribarstvom i ekologiju. Ove osnovne cjeline nadopunjavaju se i povezuju sa svim vidovima selektivnih oblika turizma ruralnih prostora Hrvatske. Tematska cjelina ekologije s naglaskom je na gospodarenje otpadom i ekološki prihvatljive i obnovljive energije. Cilj je prezentacija novih sustava i proizvoda za zaštitu od onečišćenja zraka, voda i tla uz promicanje društveno odgovornog ponašanja te djelovanje lokalnih samouprava u zaštiti okoliša.

LOREKO, Hrvatski sajam lova, ribolova, ruralnog turizma i ekologije organizira se ove godine prvi put kao najveća državna sajamska manifestacija te vrste obzirom na već pokazano zanimanje većeg broja izlagača i posjetitelja. Ove će se godine pojaviti prvi strani izlagači, a već sljedeće godine sajam bi se ugradio u kalendar specijaliziranih europskih sajmova toga tipa dobivajući u potpunosti međunarodni karakter.

U sklopu sve tri tematske cjeline sajma planira se održati niz zanimljivih programa. Prije svega predviđeno je po nekoliko stručnih predavanja i okruglih stolova o najaktualnijim temama u svakoj tematskoj cjelini.

Posebno obilježje i zanimljivost LOREKO-a su izložbe kao npr izložba lovačkih trofeja, izložba pasa, najveća izložba terenskih automobila u zemlji, izložba opreme za zaštitu okoliša, kao i niz natjecanja - Izbor najljepše uređenog štanda, ribičko natjecanje na sajamskom ribnjaku, natjecanja u pripremi fiš-paprikaša i lovačkog gulaša, natjecanje u gađanju glinenih golubova, te razne demonstracije kao što su lov lukom i strijelom na trodimenzionalnim metama, testiranja ribolovne opreme, sokolarenje, vožnja terencima na poligonu.

Tijekom večeri u petak i subotu organiziraju se modne revije lovačke i sportske odjeće uz ostalu opremu te tematska glazbena večer s poznatim estradnim umjetnicima i tombolom. Kao posebnu vrijednost sajma može se naglasiti prodajni karakter u svim tematskim cjelinama, a posebno turističkih sadržaja na sajmu kroz susret ponuđača i kupaca te mogućnost kupovine izložene robe, od streljiva i ribolovnih štapova do automobila sa značajnim popustom. Naglasak na komercijalnoj vrijednosti novog sajma potvrđuje i, prvi puta uvedena na takvim sajmovima, mogućnost prodaje rabljene lovne opreme i ribolovnog pribora.


Dokumenti


Izvori

Bjelovarski sajam


Partner