Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božidar Gorup
  • 27.11.2017. 13:30

Vratija se Šime. Di je bija?

Prvi zagorski milijarder Božidar Gorup vratio se u Hrvatsku nakon gotovo tri godine. Gdje je bio?

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
  • 2.280
  • 134
  • 0

Božidar Gorup, poznatiji kao "prvi zagorski milijarder", ponovno je u Hrvatskoj. Vratio se nakon gotovo tri godine koliko je trajala i potraga za njim odnosno koliko se vodio u evidenciji nestalih osoba.

Podsjećamo, Božidar Gorup iz Tomaševca, suosnivač je i predsjednik Uprave tvrtke za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo, turizam i uvoz-izvoz Gorup d.o.o. sa sjedištem u zagorskom gradu Klanjcu, a ime mu je bilo povezano s još 16 raznih tvrtki u kojima je imao status direktora, prokurista, člana uprave ili člana društva.

Kada će biti isplaćeni dugovi Božidara Gorupa?

Jedna od poslovno najboljih godina za Božidara Gorupa kojega su nazivali i "dobrim tajkunom", bila je 2012., no vremenom su njegove tvrtke počele stvarati sve više dugova, a samo četiri dana nakon nestanka, otvoren je u njegovoj firmi postupak predstečajne nagodbe.

"Otišao sam zbog privatne situacije u kojoj sam se našao. Neki u takvim situacijama polude, drugi se bace s mosta, a ja sam otputovao", rekao je Gorup za vecernji.

A gdje je bio dosad? E pa, kako doznaju, dvije godine proveo je u Ukrajini gdje je imao žitna polja. Pretpostavka je da je tamo došao s Filipina kamo se sumnjalo da je i otišao. Podsjećamo, hrvatska policija je tražila i odgovor filipinske policije je li Gorup ondje. Međutim, odgovor nikada nisu dobili. A milijunski dugovi? Pa tvrtke poput Petrokemije, Bayera, Syngente, Pioneer sjemena i dalje pokušavaju naplatiti svoja potraživanja.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell


Tagovi

Božidar Gorup Gorup do.o. Zagorje Milijarder Dugovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]