Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promjena imena
  • 27.12.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Novi Čeminac

Baranjski ratar prelomio - Petar postaje Zlatko

Po uzoru na Darija Juričana s kojim je u kontaktu i s njim planira snimiti i film o događanjima u ovoj općini, poznati baranjski ratar Petar Pranjić uzet će ime općinskog načelnika.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
  • 6.310
  • 490
  • 0

Umjesto Petar, od sljedeće godine zvat će se Zlatko. Kako je i najavio, poznati baranjski ratar i član Odbora za ratarstvo Hrvatske poljoprivredne komore, Petar Pranjić, po uzoru na predsjedničkog kandidata Darija Juričana koji je postao Milan Bandić - mijenja ime u Zlatko Pinjuh. Uzet će, kaže, ime načelnika Općine Čeminac kojemu je ljetos u ured upao Uskok. 

"Postupak je u tijeku, ali prije predaje zahtjeva za promjenom imena moram dobiti potvrdu o nekažnjavanju koja će iz Zagreba stići iza Nove godine", kaže nam Petar Pranjić dodajući da je u kontaktu s Juričanom, koji ga je i potaknuo na odluku. Štoviše, u planu im je napraviti film o događanjima u ovoj baranjskoj općini koja svako malo završi na naslovnicama hrvatskih medija. 

"Obitelj mi malo zamjera, ima i onih koji mi kažu Petre, čestiti, nemoj za sva blaga svijeta da ljudi brkaju pojmove, ali da sam isfrustriran nečinjenjem pravosuđa - jesam. Da čovjek s 242 prijave i dalje može uvoditi nove i nove namete i raditi kako želi. Vjerujem da će u skoro vrijeme uvesti i vlastitu valutu", kaže nam još uvijek Petar koji na odluke načelnika upozorava već pet godina. 

Prije svega, na uvođenje novčane naknade za prekomjernu uporabu i opterećenje nerazvrstanih cesta vozilima težim od 7,5 tona. Dakle, traktorima, kombajnima, kamionima čiji vlasnici u slučaju neplaćanja naknade riskiraju kazne koje iznose od 2.000 do 10.000 kuna, ovisno je li riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi, odnosno obrtniku. 

Traktorima opkolili ured načelnika Pinjuha

"Naša opstojnost dolazi u pitanje. Ne mogu prići njivama, a od toga živim, hranim svoju obitelj. Općina nam je već toliko bila u medijima da je svi izbjegavaju. Konkretno, Austrijanci su htjeli kod nas raditi doradu sjemena od durum pšenice, ali kad su vidjeli kakve sve namete imamo i kakav je odnos - pobjegli su glavom bez obzira. Obezvrijedio je i moje i imanje mojih kolega. Nas 15-ak smo na izdisaju. Sad mi gospodarstvo ne vrijedi ni dvije lule duhana. Nemam kome ni prodati ni pokloniti", kaže nam Pranjić, uskoro Pinjuh koji je, dodaje, u 57. godini života shvatio da je totalno promašio život radeći puno i pošteno.

Nakon silnih muka i nepravde, naglašava, poželio se zvati Zlatko Pinjuh da "osjeti kako je hodati bez brige i bojazni da će ga netko prozivati za sve što je napravio".  


Tagovi

Petar Pranjić Promjena imena Čeminac Zlatko Pinjuh


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]