Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarstvo
  • 30.11.2013. 11:20

Zimi do novih znanja

Pored pčelarske škole, već tradicionalno vinkovačka pčelarska udruga Nektar organizira i druženja i predavanja u zimskome periodu.

  • 812
  • 78
  • 0

Vinkovačko Učilište Modus, ustanova za školovanje odraslih u suradnji s Udrugom pčelara Nektar Vinkovci i trgovinom specijaliziranom za pčelarsku opremu Euroapis, uspješno provodi već treći ciklus osposobljavanja za poslove pčelara u sklopu Nektarove pčelarske škole.

"U ovoj skupini imamo 52 kandidata, a u prvom i drugom ciklusu 44 i 32 kandidata s područja Vinkovaca, što govori o velikom zanimanju za školovanje za pčelarska zanimanja nakon kojega im se u radnu knjižicu upisuje ovo novo zanimanje i time su konkurentniji na tržištu rada. Imamo nezaposlene, umirovljenike, službenike, policajce i svi oni žele steći nova znanja jer ih pčelarstvo zanima, a da bi se ozbiljno bavili pčelama i otvorili obrt, moraju imati završenu pčelarsku školu" ističe ravnatelj Učilišta Modus Krešimir Bikić.

Podsjeća kako teorijska nastava koju predaju profesori s Agronomskog fakulteta i iskusni pčelari traje do kraja prosinca, a potom je od siječnja do rujna praktična nastava u kojoj, sa svojim mentorima polaznici prolaze sve faze pčelarenja.

Pored pčelarske škole, već tradicionalno vinkovačka pčelarska udruga Nektar organizira i druženja i predavanja u zimskome periodu. Predavanja su zamišljena kao uvod u raspravu koja bi potom uslijedila, a tijekom koje bi pčelari dobili odgovore na pitanja i probleme koji ih zanimaju, a tiču se same teme predavanja.

Nakon održanog predavanja o dobroj pčelarskoj praksi predavača Stjepana Kudeljnjaka, 10. prosinca najavljeno je predavanje o pčelinjim proizvodima koje će održati Mato Idžojtić, 7. siječnja predavanje na temu pčelarenja trodijelnom AŽ košnicom održat će Ivan Knežević, 28. siječnja o pesticidima i neonikotinoidima govorit će Ivan Mihaljević, 11. veljače održat će se pokazno predavanje o ispitivanju pčela na nozemozu koje će održati Marin Periškić, dok će se 25. veljače održati predavanje na temu pčelarenja kontenjerima o čemu će govoriti Ilija Čolaković.

Predavanja će biti održana u prostorijama Udruge pčelara Nektar, u ulici A. Starčevića 57 Vinkovci (Mađarska škola) sa početkom u 17:00 sati. Dodatne informacije i obavijesti na mobitel 099/372-03-44 ili na e-mail: culjakstanko@gmail.com.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Pčelari Nektar Udruga Modus Učilište Predavanje Obrazovanje Nastava Škola Pčelarska praksa Stjepan Kudeljnjak Mato Idžojtić Ivan Knežević Ivan Mihaljević


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]