Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pučko otvoreno učilište Osijek
  • 06.12.2017. 12:00

Želite postati pčelar? Prijavite se na tečaj!

Voljeli biste da Vam pčelarstvo postane novi hobi ili nova profesija? Pučko otvoreno učilište Osijek provodi program osposobljavanja za pčelare po povoljnoj cijeni!

Foto: Kosolovskyy/bigstockphoto.com
  • 3.522
  • 182
  • 0

Željeli biste da Vam pčelarstvo postane novi hobi ili nova profesija? Kako biste stekli sva potrebna znanja i vještine te kako biste se bavili pčelarstvom u skladu sa zakonom, potrebno će vam biti uvjerenje o stručnosti.

Pučko otvoreno učilište Osijek i dalje održava niz programa vezanih za poljoprivredne i srodne djelatnosti, a upravo su započele predbilježbe za program osposobljavanja za poslove pčelara.

Upisi započinju u veljači 2018. i trajat će do sredine ožujka kada će i započeti predavanja. Uvjet za održavanje programa je najmanje 15 upisanih polaznika do početka nastave.

Program osposobljavanja za poslove pčelara

Ovaj program osposobljavanja prava je prilika za nova znanja i vještine te usavršavanje u pčelarskom zvanju. Program je verificiran od strane nadležnog Ministarstva i po završetku programa polaznici dobiju Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu. Osim teorijskih i praktičnih znanja iz područja pčelarstva, polaznici će moći, nakon što dobiju uvjerenje, svoje proizvode legalno prodavati i baviti se pčelarstvom sukladno zakonskim propisima.

Do sada je Školu za pčelare u 13 godina, koliko Pučko otvoreno učilište Osijek održava ove edukacije, završilo preko 640 polaznika u 14 skupina. Također, u jednoj su godini zbog velikog interesa bile upisane čak 2 skupine.

Upisi započinju u veljači 2018. i trajat će do sredine ožujka kada će i započeti predavanja. Po završetku programa polaznici dobiju Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Pučko otvoreno učilište Osijek, od kada provodi tečaj pčelarstva, surađuje s Pčelarskim savezom Osječko-baranjske županije te se nadaju da će tako biti i 2018. godine.

Cijena tečaja

Naime, ovakav tečaj obično iznosi 4.000 kn, a za polaznike će cijena sada biti 1.000 kn uz očekivano sufinanciranje ovog programa od strane OBŽ (od kojih se 500 kn uplaćuje POU Osijek putem uplatnice koja se dobije pri upisu, dok se preostalih 500 kn uplaćuje kad počne nastava).

Prijašnje pčelarsko iskustvo nije bitno

Program obuhvaća teorijski i praktični dio nastave. Teorijski dio se održava vikendima prijepodne i traje 80 sati, a nakon toga 80 sati praktičnog rada polaznici odrađuju na imanju mentora. Upisati se mogu sve osobe koje su završile osnovnu školu, a životna dob i prijašnje pčelarsko iskustvo nije bitno. Dakle, polaznici tečaja mogu biti i početnici i pčelari amateri.

Područja koja će pčelari obrađivati:

  • Biologija, anatomija i fiziologija pčela, kao osnovica za razumijevanje uzgoja matica
  • Bolesti pčela, lijekovi i liječenje
  • Tehnologija rada sa pčelama i pobiranje pčelinjih produkata
  • Medonosno, peludonosno i ljekovito-medonosno bilje kraja gdje se odvija obuka
  • Osnove ekološke proizvodnje u pčelarstvu
  • Ekonomski temelji pčelarstva i menadžerstva u pčelarstvu

Za više informacija ispod članka ostavite svoje kontakt podatke kako bi vas kontaktirali iz Pučkog otvorenog učilišta Osijek.

Predbilježite se na vrijeme!

Ukoliko ste zainteresirani za polazak na ovaj program osposobljavanja, unutar forme ispod članka ostavite svoje kontakt podatke kako bi vas kontaktirali iz Pučkog otvorenog učilišta Osijek. Prijava je informativnog karaktera i nije obvezujuća.

Za više informacija o ovom ili brojnim drugim programima osposobljavanja, obratite se Pučkom otvorenom učilištu Osijek na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: Kosolovskyy/bigstockphoto.com


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelar Osposobljavanje POU Osijek Pčelarski savez OBŽ Upis Cijena Pčelarstvo


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]