Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radovi u pčelinjaku
  • 20.03.2019. 18:00

Vrijeme je za dodavanje pogače, a košnice otvarajte vrlo kratko

Proljeće je otvorilo svoja vrata, dnevne temperature rastu, pčele se bude i izlaze iz košnica, a bude se i pčelari koji kreću s aktivnijim radovima.

Foto: Youtube/screenshot
  • 2.925
  • 110
  • 0

Proljeće je otvorilo svoja vrata, dnevne temperature rastu, pčele se bude i izlaze iz košnica, a bude se i pčelari koji kreću s aktivnijim radovima.         

"U proljeće, jedan od prvih radova je dodavanje pogača zajednicama. To je jedna vrsta kontrole ako smo stavili malo hrane u jesen, pogačom ćemo pomoći da ta zajednica preživi do prvih značajnijih unosa. Drugi razlog dodavanja pogače je da zajednica krene s jednim bržim razvojem da do glavne paše bagrema bude dobro razvijena, da bude u dobroj kondiciji i da prinos meda bude što bolji", rekao je Tomislav Prpić, predsjednik Pčelarske udruge Zlatna Dolina.

Prpić ističe da je u rano proljeće jako bitno da se košnice otvaraju vrlo kratko, da se ne gubi temperatura.

"Znači vizualno pregledamo stanje zajednice, pregledamo kolika je snaga i zamijenimo pogaču. Možemo malo podići okvir da vidimo je li matica krenula s leglom. Sad u ožujku dva do tri okvira veličine dlana su zadovoljavajuća i možemo biti zadovoljni jer naša zajednica napreduje", ističe Prpić.

Kako pravilno dodati pogaču u košnicu pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Pčelarenje Ožujak Pogača Tomislav Prpić Košnice


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]