Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacija pčelara
  • 05.01.2016. 16:25

Škola pčelarenja za dalmatinske pčelare

Dubrovačko-neretvanska županija nastavit će sufinancirati educiranje mladih pčelara.

Foto: leaf/bigstock
  • 370
  • 39
  • 0

Nastavak financiranja škole za pčelare bila je glavna tema sastanka dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i predstavnika Zajednice pčelarskih udruga te županije. Rečeno je kako za ovu vrstu školovanja interes trenutno pokazuje 50-ak novih, uglavnom mlađih pčelara s područja poluotoka Pelješca i otoka Korčule pa će županija za nastavak edukacije osigurati trećinu potrebnoga novca.

Proteklih godina tu su školu zajednički organizirali Zajednica pčelara, županija i Regionalna razvojna agencija Dunea te bi tako trebalo biti i ubuduće.

Razgovaralo se i o načinu rješavanja problema selidbe pčela u vrijeme paše, preko državne granice, kao i o projektu zaštite izvornosti meda. Predloženo je da se osim zaštite izvornosti dalmatinskog meda pokrene i proces zaštite pojedinih vrsta medova s oznakom izvornosti dubrovački med, čime bi medovi s juga Hrvatske i njihova svojstva potrošačima postali još poznatiji.

Foto: leaf/bigstock


Tagovi

Nikola Dobroslavić Pčelarske udruge Pčelarska škola DUNEA Selidba pčela Dalmatinski med Dubrovački med Oznaka izvornosti


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.