• Ekstrakcija meda
  • 02.12.2018. 13:30

S Honey Paw uređajem ekstrakcija meda postaje lakša i jednostavnija

Kako bi olakšali proces ekstrakcije, izumljen je alat Honey Paw kojim med ide iz saće u staklenke. Alat je lagan za rad i ne zahtijeva nikakve dodatne strojeve za obradu. Saznajte koja mu je cijena.

Foto: mesi.fi
  • 1.603
  • 134
  • 2

Ekstrakcija meda je važan dio procesa prilikom vađenja meda iz saća. Med se ekstrahira centrifugiranjem ili cijeđenjem. Ekstrakcija se uvijek provodi vrlo brižljivo i u strogim higijenskim uvjetima. Obavlja se u zatvorenom prostoru koji je očišćen i pripremljen za tu svrhu. Ekstrahirani med dvostruko se filtrira i pročišćava postupkom cijeđenja, obire se pjena te se potom sprema i puni u posude.

Kako bi olakšali proces ekstrakcije, izumljen je alat Honey Paw kojim med ide iz saće u staklenke.

Okvir s mednim saćem vadi se iz košnice, zatim Honey Paw uklanja vosak. Uređaj se prije upotrebe ugrije (parom ili vodom) kako bi med izlazio van. Honey Paw je napravljen od anodiziranog aluminija koji ga čini težim od običnog aluminija. Alat je lagan za rad i ne zahtijeva nikakve dodatne strojeve za obradu. Nakon upotrebe jednostavno se opere vrućom vodom.

Cijena ovakvog uređaja je oko 210 eura. Da li bi vam ovo pomoglo u poslovima dobivanja meda?

Kako to izgleda, pogledajte u videoprilogu:


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Pročitaj više »

Tagovi

Ekstrakcija meda Pčelarstvo Honey Paw Vosak Med


Autorica

Karolina Rastija

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi