Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pučko otvoreno učilište Osijek
  • 01.10.2018. 09:00

Prijavite se na tečaj za pčelara - prijašnje pčelarsko iskustvo nije bitno!

Iskoristite pravu priliku za nova znanja i vještine te usavršavanje u pčelarskom zvanju! Prijavite se na program osposobljavanja za poslove pčelara koje provodi Pučko otvoreno učilište Osijek.

Foto: Bigstockphoto/AlterPhoto
  • 1.331
  • 97
  • 0

Pučko otvoreno učilište Osijek održava niz programa vezanih za poljoprivredne i srodne djelatnosti, a upravo su započele predbilježbe za program osposobljavanja za poslove pčelara. Ovaj program osposobljavanja prava je prilika za nova znanja i vještine te usavršavanje u pčelarskom zvanju.

Predavanja će započeti sredinom ožujka 2019. godine, a uvjet za održavanje programa je najmanje 20 upisanih polaznika do početka nastave.

Višegodišnje iskustvo u provođenju osposobljavanja

Program pčelara POU Osijek radi već punih 15 godina, te su educirali veliki broj polaznika koji su znanja stečena na tim edukacijama koristili u svom daljnjem radu.

Program je verificiran od strane nadležnog Ministarstva i po završetku programa polaznici dobiju Uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u e-radnu knjižicu. Osim teorijskih i praktičnih znanja iz područja pčelarstva, polaznici će moći, nakon što dobiju uvjerenje, svoje proizvode legalno prodavati i baviti se pčelarstvom sukladno zakonskim propisima.

Predavanja će započeti sredinom ožujka 2019. godine, a Uvjerenje o osposobljenosti upisuje se u e-radnu knjižicu!

Pučko otvoreno učilište Osijek, od kada provodi tečaj pčelarstva, surađuje s Pčelarskim savezom Osječko-baranjske županije koji podržava i sufinancira tečaj te se nadaju da će tako biti i 2019. godine. U tom slučaju cijena tečaja iznosila bi 1.000 kuna.

Koliko traje tečaj i koji su uvjeti upisa?

Program obuhvaća teorijski i praktični dio nastave. Teorijski dio se održava vikendima prijepodne i traje 80 sati, a nakon toga 80 sati praktičnog rada polaznici odrađuju na imanju mentora. Upisati se mogu sve osobe koje su završile osnovnu školu, a životna dob i prijašnje pčelarsko iskustvo nije bitno. Dakle, polaznici tečaja mogu biti i početnici i pčelari amateri.

Područja koja će pčelari obrađivati:

  • Biologija, anatomija i fiziologija pčela, kao osnovica za razumijevanje uzgoja matica
  • Bolesti pčela, lijekovi i liječenje
  • Tehnologija rada sa pčelama i pobiranje pčelinjih produkata
  • Medonosno, peludonosno i ljekovito-medonosno bilje kraja gdje se odvija obuka
  • Osnove ekološke proizvodnje u pčelarstvu
  • Ekonomski temelji pčelarstva i menadžerstva u pčelarstvu

Kako se prijaviti na tečaj?

Ukoliko ste zainteresirani za polazak programa, unutar forme ispod članka ostavite svoje kontakt podatke, nakon čega će Vas kontaktirati iz POU Osijek! Prijava je informativnog karaktera i nije obvezujuća.

Za više informacija o ovom i drugim programima osposobljavanja, obratite se Pučkom otvorenom učilištu Osijek na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pučko otvoreno učilište Osijek Tečaj Pčelar Osposobljavanje Prijava


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]