Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 19.08.2020. 17:30

Pomor pčela: Objavljen Prijedlog Programa potpore pčelarima za saniranje šteta

Financijska sredstva predviđena ovim Programom proporcionalno će se raspodijeliti pčelarima sukladno broju stradalih zajednica, a maksimalno do iznosa od 860 kn po pčelinjoj zajednici.

Foto: JumpStory
  • 188
  • 9
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje čija je tema Prijedlog Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčelinjih zajednica u Međimurskoj županiji. 

Cilj ovoga prijedloga je kroz financijsku pomoć oštećenim pčelarima nadoknaditi izgubljenu dobit zbog naglog prestanka proizvodnje. 

"Ovim pomorom pčelinjih zajednica neupitno je došlo do velike štete za pčelarsku proizvodnju na području Međimurske županije pa i na razini cjelokupne pčelarske proizvodnje u Republici Hrvatskoj", ističu u ministarstvu. 

Financijska sredstva predviđena ovim Programom proporcionalno će se raspodijeliti pčelarima sukladno broju stradalih zajednica, a maksimalno do iznosa od 860 kn po pčelinjoj zajednici.

Očekivani rezultat Programa je izravan utjecaj na osiguranje brojnosti pčelinjih zajednica, na nastavak daljnjeg uspješnog oprašivanja poljoprivrednih i samoniklih usjeva i na kontinuiranu proizvodnju pčelinjih proizvoda, a neizravno od velike važnosti da se ponovo na istom području vrati nazočnost pčela u svrhu očuvanja biološke raznolikosti. 

Savjetovanje je moguće pronaći na ovoj poveznici

Program sadrži mjeru naknade izgubljene dobiti pčelarima zbog prestanka proizvodnje, a kod kojih je potvrđen pomor pčelinjih zajednica od strane Državnog inspektorata Republike Hrvatske. 

Cilj e-savjetovanja je omogućiti zainteresiranoj javnosti sudjelovanje u izradi predmetnog dokumenta.

Savjetovanje je otvoreno do 3.9.2020.


Tagovi

Javno savjetovanje Pomor pčela Program potpore Pčelinja zajednica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]