• OPG Kata Mioković
  • 21.08.2017. 09:00

Pčelarstvo je zahtjevno, ali pruža osobni mir

Kod proizvodnje meda najviše treba obratiti pozornost na kvalitetu, jer kvalitetan med je uspješan proizvod.

Foto: Arhiva Kate Mijatović
  • 1.187
  • 245
  • 0

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kata Mioković iz Siska s radom je počelo 2007. godine., a pčelarstvom se bave od 1997. godine.

Ističu kako kod proizvodnje meda najviše treba obratiti pozornost na kvalitetu, jer kvalitetan med je uspješan proizvod.

U ovom OPG-u proizvode cvjetni, bagremov, amorfa, kestenov, med od metvice, medljikovac kao i razne namaze,te sušeno voće u medu, propolis, imuno med, pelud.

U prosjeku proizvedu 2 tone meda

Vremenski je teško odrediti koliko u prosjeku proizvode meda jer ovisi o raznim čimbenicima, ali neki prosjek bi bio 2 tone. Pčelarstvom se osim Kate bavi i njezin suprug pa zajedničkim trudom i radom dolaze do najboljih rezultata

Njihove su košnice smještene na 3 stacionara i jedan seleči pčelinjak.

Opuštanje kroz rad

Ljubav prema pčelama kako kaže vlasnica OPG-a Kata Mioković nastala je još u djetinjstvu, a najveća prednost kod bavljenja pčelarstvom je opuštanje kroz rad.

"Pčelarstvo je zahtjevan i naporan posao, ali pruža veliko zadovoljstvo i osobni mir", kaže Kata koja na pitanje koji je put do uspjeha i vrhunskog meda poručuje da je to kvaliteteta, upornost i ljubav prema pčelama.

Foto: Arhiva Kate Mijatović


Tagovi

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kata Miokovic Siska Kvalitetu Kvalitetan med Cvjetni Bagrem Amorfa Kesten Metvica Medljikovac Stacionar Seleci pcelinjak Djetinjstvu


Autorica

Jelena Hendić

Jelena Hendić

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi