AgroKlub.com

\

Pčelarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pčelarstvo » Pčelarstvo je zahtjevno, ali pruža osobni mir

Pčelarstvo je zahtjevno, ali pruža osobni mir

OPG Kata Mioković

Pčelarstvo je zahtjevno, ali pruža osobni mir

Datum: 21.08.2017. 09:00

Kategorija:

Pčelarstvo

Kod proizvodnje meda najviše treba obratiti pozornost na kvalitetu, jer kvalitetan med je uspješan proizvod.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kata Mioković iz Siska s radom je počelo 2007. godine., a pčelarstvom se bave od 1997. godine.

Ističu kako kod proizvodnje meda najviše treba obratiti pozornost na kvalitetu, jer kvalitetan med je uspješan proizvod.

U ovom OPG-u proizvode cvjetni, bagremov, amorfa, kestenov, med od metvice, medljikovac kao i razne namaze,te sušeno voće u medu, propolis, imuno med, pelud.

U prosjeku proizvedu 2 tone meda

Vremenski je teško odrediti koliko u prosjeku proizvode meda jer ovisi o raznim čimbenicima, ali neki prosjek bi bio 2 tone. Pčelarstvom se osim Kate bavi i njezin suprug pa zajedničkim trudom i radom dolaze do najboljih rezultata

Njihove su košnice smještene na 3 stacionara i jedan seleči pčelinjak.

Opuštanje kroz rad

Ljubav prema pčelama kako kaže vlasnica OPG-a Kata Mioković nastala je još u djetinjstvu, a najveća prednost kod bavljenja pčelarstvom je opuštanje kroz rad.

"Pčelarstvo je zahtjevan i naporan posao, ali pruža veliko zadovoljstvo i osobni mir", kaže Kata koja na pitanje koji je put do uspjeha i vrhunskog meda poručuje da je to kvaliteteta, upornost i ljubav prema pčelama.

Foto: Arhiva Kate Mijatović

Broj pregleda članka: 1170; Uspješnost članka: 244.5

Tagovi: Kesten, Metvica, Bagrem, Medljikovac, Amorfa, šiška, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kata Miokovic, kvalitetu, kvalitetan med, cvjetni, stacionar, seleci pcelinjak, djetinjstvu

Ključne riječi članka: pcelarstvo, je, zahtjevno, ali, pruza, osobni, mir, pčelarstvom, ljubav prema pčelama


Jelena Hendić

Svi tekstovi autora

Autorica Jelena Hendić

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!