Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bee Award
  • 01.09.2022. 18:00

Pčelarska nagrada: 8.000 eura za zaštitu pčela i drugih oprašivača

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a najbolji dobivaju po 4.000 eura. Rok prijave je vrlo blizu

Foto: Depositphotos/Kerkezz
  • 1.724
  • 57
  • 0

Ako ste dio inovativnog projekta zaštite pčela ili drugih oprašivača, sigurno će vas zanimati da je otvorena prijava za pčelarsku nagradu, European Bee Award u 2022. godini!

Europska organizacija zemljoposjednika (ELO) i Europsko udruženje industrije poljoprivrednih strojeva (CEMA) pozivaju vas da prijavite svoj projekt do petka 9. rujna 2022.

Nagrade se dodjeljuju poljoprivrednicima, zemljoposjednicima, istraživačkim institutima, akademskim krugovima, privatnim i javnim organizacijama koji razvijaju istaknute i inovativne projekte s ciljem zaštite pčela ili drugih oprašivača, čime pomažu u očuvanju bioraznolikosti.

Pčele pomažu očuvanju bioraznolikosti (Foto: R.Vojnović)

4.000 eura za najbolje

Tri su kategorije u kojima se dodjeljuju nagrade: Praksa upravljanja zemljištem, Inovativna tehnološka rješenja i Posebno priznanje žirija.

Praksa upravljanja zemljištem

Dodjeljuje se 4.000 eura za razvoj poljoprivrednih praksi koje pomažu u stvaranju životnih uvjeta za pčele i druge oprašivače, potičući njihovu prisutnost na obradivim površinama, istovremeno obogaćujući bioraznolikost u poljoprivrednom okruženju.

Nagrada za poboljšanje životnih uvjeta za oprašivače (Foto: Depositphotos/rumxde)

Inovativna tehnološka rješenja

Ova nagrada ima fokus na projektima u kojima nove tehnologije i njihova primjena omogućavaju pčelama i drugim oprašivačima da budu bolje zaštićeni od utjecaja poljoprivrednih operacija. I ova nagrada je u iznosu od 4.000 eura.

Posebno priznanje žirija

Žiri će dodijeliti priznanje odličnom malom ili novom projektu, farmi ili inicijativi.

Bee Award se dodjeljuje od 2014. godine i posvećena je pronalaženju zajedničkih rješenja za dobrobit bioraznolikosti nagrađivanjem projekata zaštite oprašivača.

Više informacija potražite putem ovog linka, a obrazac za prijavu preuzmite u dokumentu ispod teksta. 


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

European Bee Award Pčele Pčelarstvo Zaštita oprašivača Pčelarska nagrada Bioraznolikost Rok prijave


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]