Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Snaga pčele
  • 06.05.2016. 07:30

Pčela snagatorica izvukla čavao iz zida!

Jedan Englez uspio je snimiti pčelu dok je olabavila i na kraju izvadila čavao iz zida!

Foto: maria-anne
  • 1.463
  • 72
  • 0

Znamo koliko su pčele korisne, budući da imaju jednu od najvažnijih uloga u ekosustavu. Osim što proizvode med, one oprašuju većinu biljaka. Bez njih nema oprašivanja, nema ploda, hrane, meda, a ni nas ljudi. One imaju izvanrednu sposobnost učenja i pamćenja i lako prave "proračune" vezane za svoje letove.

Ovaj video pokazuje iznenađujuću i nevjerojatnu snagu životinje. Jedan Englez uspio je snimiti pčelu dok je olabavila i na kraju izvadila čavao iz zida!

Nevjerojatna snaga pčele

Došla je do zida gdje je bio zabijen čavao, malo - pomalo ga je pomicala dok nije izvukla glavu van, a onda izgurala cijeli čavao van.

"Pčele obično koriste postojeće rupe i ne kopaju svoje. Nisam nikada vidio nešto slično ovome i vjerujem da je netko ukucao čavao u rupu koju je pčela već počela koristiti. Možda uporno pokušava ukloniti čavao zato što je izlegla jaja u toj rupi", izjavio je dr. Lynn Dicks s Cambridgea.

Paul Hetherington iz udruženja Život pčela kaže da, kad bi se snaga ove pčele usporedila sa snagom ljudi, bila bi nevjerojatna. Pogledajte video i uvjerite se.

Foto: maria-anne​/pixabay.com


Tagovi

Pčela Izgurala Čavao Snaga


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.