Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 15.11.2020. 16:30

Objavljen Javni natječaj za pojekte istraživanja u pčelarstvu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja za pčelarsku godinu 2021.

Foto: Bigstock/ wedmov
  • 274
  • 19
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu za pčelarsku godinu 2021.

Kako pojašnjavaju, pravo sudjelovanja imaju znanstveno-istraživačke institucije. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Javnog natječaja na službenoj mrežnoj stranici Agencije odnosno do 12. prosinca 2020. godine.

Potrebne informacije i obrasce možete pronaći ovdje.

Pčelarstvo je u Hrvatskoj tradicionalna poljoprivredna grana koja ima veliki gospodarski značaj. Pčelinji proizvodi – med, pelud, vosak, propolis, matična mliječ, te pčelinji otrov upotrebljavaju se kao hrana i dodatak prehrani zbog svojih funkcionalnih svojstava, a zbog različitih klimatskih zona (mediteranska, kontinentalna, gorska) imamo i različite uvjete za razvoj pčelarstva.

Nadalje, različitost i bogatstvo biljnih vrsta omogućuje proizvodnju mnogih vrsta meda kao što su: kestenov, bagremov, kaduljin, lipov, vrijesov, suncokretov, cvjetni i livadni med, te crnogorični i bjelogorični medljikovci.

"Stalan porast broja pčelara i pčelinjih zajednica iz godine u godinu može se zahvaliti dobroj organiziranosti pčelara, potrebama tržišta i potporama ovom sektoru", zaključuju.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

APPRRR Javni natječaj Istraživanja Pčelarstvo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.