• Osnaživanje poljoprivrede
  • 10.11.2016. 13:30

Nacionalnu staklenku za med podržava i ministar

Tolušić pčelarima: Otklonit ćemo poteškoće s kojima se suočavate i zaštititi proizvodnju hrvatskog meda!

  • 6.581
  • 916
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić održao je nakon sastanka s povrćarima, voćarima i uzgajivačima stoke, sastanak s predstavnicima sektora pčelarstva koji je organizirala Hrvatska poljoprivredna komora. Sastanku su uz predstavnike Ministarstva i Poljoprivredne komore sudjelovali predstavnici Hrvatskog pčelarskog saveza, predstavnici udruga uzgajivača pčela i predstavnici Hrvatske gospodarske komore.

Predstavnici sektora izvijestili su ministra Tolušića o stanju u sektoru i apelirali na rješavanje poteškoća koje imaju u poslovanju poput financiranja ažuriranja Evidencije pčelara i pčelinjaka te suzbijanja varioze, označavanja podrijetla meda i zaštite proizvođača od konkurencije koja prodaje patvoreni med.

Zaštita medara od nelojalne konkurencije

Hrvatski pčelarski savez predstavio je projekt izrade nacionalne staklenke za med čijom bi se upotrebom zaštitili domaći proizvođači i potrošači.

Ministar Tolušić je pohvalio dobru organiziranost pčelara i medara kao i složnost u predlaganju rješenja za poboljšanje ovog sektora. "Analizirat ćemo poteškoće o kojima ste danas govorili i zajedno s nadležnim ministarstvima pronaći odgovarajuća rješenja. Apsolutno podržavam ideju izrade jedinstvene nacionalne staklenke za med koja će svakako doprinijeti tome da se hrvatski med učini prepoznatljivim na tržištu", izjavio je ministar Tolušić na kraju sastanka.

Nacionalna staklenka za med

Ministar je nakon sastanka s pčelarima uputio Vladi RH prijedlog za donošenje Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine.


Tagovi

Med Tomislav Tolušić Pčelari


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi