Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lažni med
  • 28.10.2013. 08:35

Lažni med na našim policama

Pravi med je iznimno korisna i ljekovita namirnica, no čini se da na policama nije sve tako kako piše

Foto: freepik.com
  • 1.649
  • 188
  • 0

Otkupljivačkim tvrtkama zbog visoke cijene meda pada prodaja, pa lažnim medom žele diskreditirati male proizvođače. Odgovor je to na pitanje, zašto u trgovačkim centrima postoji čak nekoliko vrsta lažnog meda, i kako je moguće da nitko to ne zna? Kako smo već istražili na koji način možemo razlikovati pravi od lažnog meda, začuđuje i činjenica da je ovaj lažni med čak iskristalizirao baš kao pravi, što znači da su metode dobivanja lažnog meda znatno uznapredovale. Ili se bar tako čini. Stručnjaci tvrde da je to zbog peluda uljane repice koja se koristi u stvaranju ovog proizvoda.

Na policama hrvatskih trgovačkih lanaca, dakle, ipak postoji lažni med. Vlasnik tvrtke PIP - Ivan Bračić poslao je med čak 10 proizvođača u Bremen na analizu i zaključio da se radi o bagremovom i cvjetnom medu, a nevjerojatna je činjenica i da su svi uzorci bili lažni. Laboratorij vrijedan tri milijuna kuna, kojeg Hrvatska nema, očito bi nam dobro došao, jer tko zna koliko meda kojeg konzumiramo, uopće to i je. Kilogram lažnog meda može se kupiti za 26 kn, a kilogram pravoga meda puno je skuplji, i stoji i više od 60 kn, no tko više može biti siguran što kupuje? Zato je kupnja pravog meda najsigurnija na kućnom pragu poznatog pčelara.

Foto: freepik.com


Tagovi

Lažni med Ivan Bračić Pelud uljane repice Kućni prag PIP Bagremov med


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]