Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lamborghini
  • 09.10.2022. 18:00

Lamborghini svake godine proizvede 430 kilograma meda

Još 2016. godine u Lamborghini parku su postavili pčelinjak sa 600.000 pčela. Nisu jedini u Volkswagen grupi

Foto: Facebook/Lamborghini
  • 2.388
  • 133
  • 0

Tvrtka Lamborghini je najpoznatija po svojim luksuznim automobilima, no, manje je poznato da imaju proizvodnju meda kojega ne prodaju.

U svom priopćenju za javnost u kojem govori o svemu što radi kako bi poslovanje učinio održivijim, talijanski proizvođač se pohvalio pčelinjakom i proizvodnjom meda. Još 2016. godine u Lamborghini parku su postavili pčelinjak sa 600.000 pčela. Svake godine proizvedu 430 kg meda kojega poklanjaju za Božić svojim zaposlenima.

Kao dio održivog poslovanja, ovaj brend je postavio fotonaponsku elektranu u Sant'Agata Bolognese, najveću u talijanskoj regiji Emilia Romagna. Njezinim korištenjem su od 2010. uštedili više od 2.000 t CO2.

Pčelinjaci proizvođača automobila

Kada je riječ o pčelarenju, nije Lamborghini jedini u Volkswagen grupi. Porsche je na početku imao pčelinjak s otprilike 1,5 milijuna pčela. U prvoj godini su proizveli oko 400 kg meda pod nazivom Turbienchen honey koji je rasprodan u roku nekoliko dana. To ih je navelo da se prošire na tri milijuna pčela i sada proizvode oko 1.000 kg svake godine.

Bently, koji je također dio Volkswagen grupe, proizvodi med u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Rolls-Royce u nikad slađoj proizvodnji, ali ne automobila

U ovoj zemlji i Rolls-Royce drži pčele, njih 300.000, a prošle su godine u njihovom sjedištu u Goodwoodu, u Zapadnom Sussexu, gdje se nalazi i pčelinjak, volontirali zaposlenici. U kompaniji ističu da njihove pčele stvaraju med kojega opisuju "Rolls-Royce od meda". Količine su im ipak znatno manje nego što proizvodi Porsche.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Lamborghini Med Pčelarstvo Pčele Volkswagen grupa


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije